“Gluma rusească”, Dragoş Ghiţulete

mart. 11th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

Nedebutat încă individual, dar în prag de debut, Dragoş Ghiţulete este în lumina reflectoarelor de multă vreme. Dacă nu i-am auzit până acum vocea auctorială, cu siguranţă i-am auzit-o pe cea de pe calea undelor. Oare seamănă una cu alta?

“Scârbit de omul şi oamenii comunismului, personajul principal ajunge să se joace cu propriul destin, căutând şi după ’89 o libertate care refuză să se arate. Nu întâmplător romanul are în primele pagini povestea unei escapade în doi, din care nu numai că lipseşte apropierea sufletească, dar lipseşte până şi dorinţa de apropiere. Pentru că în pielea personajului sunt impregnate manifestările care aveau loc cu ocazia zilei de 23 august, viaţa într-un teatru comunist, anchetele la securitate, pactul cu diavolul, experimentele criminale ale regimului în spitalele de psihiatrie, sau – pur şi simplu – viaţa de zi cu zi în comunism.”, ne spune povestea cărţii Dragoş Ghiţulete.

Dragoş Ghiţulete s-a născut la 20 martie 1974, Piteşti. Absolvent al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, Dragoş Ghiţulete este jurnalist, realizator de emisiuni culturale şi politice la RFI România. Talk-show-urile găzduite de el au fost premiate în 2007 de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, iar în 2008 de Clubul Român de Presă.

Dragoş Ghiţulete a debutat în volumul colectiv “Cartea cu bunici”, Humanitas, 2007.

“Gluma rusească” este primul său roman şi va apărea în curând la Editura Cartea Romaneasca

Număr de vizualizări :2025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro