„Divina tragedie”, Medeea Iancu

mart. 11th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

Nu e mai „mare” de-o aruncătură de băţ ca vârstă, dar zice doar că e născută la 23 august. În schimb, timpul alocat volumului la care lucrează e precis: 3 ani. O prezenţă oarecum stranie în sens apreciativ, Medeea Iancu ne lasă să tragem cu coada ochiului la volumul său în lucru.

Divina tragedie”  este volumul la care lucrez  de 3 ani, în care am încercat să folosesc şi să deconstruiesc imaginarul copilăriei, să vorbesc despre lucrurile intime şi fragile pe care care nu ne place să le recunoaştem.

Este un volum de poezii în care lumea e o fetiţă tristă, cu nasul lung cât al lui Pinocchio, este lumea domnişoarei urlet care vorbeşte despre moartea tatei ca despre un festin, unde dumnezeii mută mobila cerului, mobila tinerilor dumnezei.

Aici viaţa ca o păpuşă mare, în care soarele e un aparat pet scanner, în care pierderea, singurătatea, frica iau chipul jucăriilor. În lumea domnişoarei urlet inima este bandajată, boala şi cancerul se pot lua prin mângâiere.”

Medeea Iancu s-a născut la 23 august. Absolventă a Facultăţii de Filosofie, Craiova, studentă în anul 2 la Facultatea de Teatru şi Televiziune, Regie de teatru, Cluj-Napoca.

Poeme publicate în: Timpul, Tomis, Tiuk, Viaţa romînească, Tribuna, Dacia literară, Helikon, Familia. Marele premiu şi Premiul USR Cluj în cadrul Concursului ProVERS 2009 (juriu: Daniel Cristea-Enache, Ioan Es. Pop, Nichita Danilov, Liviu Ioan Stoiciu, Ion Mureşan, Ştefan Manasia). A tradus în colaborare cu Adrian Niţă ” Extaz, moarte şi rock n roll”, Vintilă Corbul,  Editura Adevărul Holding.

Număr de vizualizări :3184


One Comment to “„Divina tragedie”, Medeea Iancu”

  1. o.h. spune:

    ce foto mişto…

    aştept cartea… pe adresa cunoscută

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro