Eliza Nicolaină şi Camelia Obreja la Muzeu

mart. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 10 martie 2010, ora 18:00, în Sala Rotonda a Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti are loc o nouă şedinţă a Cenaclului de la Muzeu. Moderator: criticul literar Tudorel Urian. Invitaţi: Eliza Nicolăină şi Camelia Obreja.

În această ediţie, Eliza Nicolăină va citi poezie, iar  Camelia Obreja proză. Sesiunile cenacliere în spaţiul MNLR s-au reluat începând cu anul 2008. În cadrul acestui cenaclu au mai citit: Ofelia Prodan, Daniel Stuparu, Adrian Diniş, Alexandra Emilia Bucur, Gabriela Zăvălaş Anghel, Gabriela Toma, Daniel D. Marin, Ion Maria, ş.a.

Cenaclul de la Muzeu a luat fiinţă în 18 iunie 2008, din iniţiativa directorului Muzeului Naţional al Literaturii Române, Radu Călin Cristea, fiind coordonat iniţial de trei critici: Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache şi Tudorel Urian. Cenaclul şi-a reluat şedinţele în septembrie 2008, sub conducerea lui Daniel Cristea-Enache şi a lui Tudorel Urian (doi moderatori care au făcut, în timp, o echipă sudată, cu fler şi bun gust critic), întâlnirile având loc de două ori pe lună, în miercurea din a doua şi a patra săptămână a fiecărei luni, de la orele 18. În răstimpul scurt care a trecut de la înfiinţare, cenaclul a reuşit să-şi formeze un public constant şi activ, adresându-se tuturor celor care cred că au ceva de spus în literatură, atât tinerilor care doresc să se afirme, cât şi celor care, la început de drum fiind, vor o confirmare a valorii lor.

Număr de vizualizări :1354


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro