Seria bestseller ”Crimele din Åre”, de Viveca Sten, devine serial Netflix

Seria Crimele din Åre scrisă de Viveca Sten, care debutează cu volumul Ascunsă în zăpadă, tradus în limba română la Crime Scene Press, a fost adaptată într-o producție marca Netflix. Noul serial, intitulat Crimele din Åre / The Åre Murders, a fost lansat la nivel global pe platformă în data de 6 februarie 2025. La o săptămână de la lansare, serialul a captivat deja publicul din întreaga lume, la fel cum au făcut-o cărțile Vivecăi Sten, traduse în peste 40 de limbi și vândute în peste 10 milioane de exemplare. Avându-i în rolurile principale pe Carla Sehn (Love & Anarchy, Sjukt) și Kardo Razzazi (The Abyss, Rheingold), în timp ce autoarea Viveca Sten este producător executiv, serialul explorează teme precum reziliența, încrederea și vulnerabilitatea umană. Crimele din Åre a intrat direct în TOP 10 Netflix în mai multe țări europene, fiind clasat pe primele locuri în: Suedia Finlanda Norvegia Danemarca Franța Germania, România și în top 10 în Olanda!

Serialul Netflix este bazat pe cele două volume din seria Crimele din Åre apărute la Crime Scene Press în limba română: Ascunsă în zăpadă (Offermakaren; trad. Roxana Brînceanu) și Ascunsă în umbră (Dalskuggan; trad. Loredana Frățilă-Cristescu). Acțiunea este plasată într-un decor spectaculos – stațiunea montană Åre, din Suedia –, unde peisajele înghețate contrastează cu un fir narativ aflat într-un crescendo de suspans, mister și crime. 

„Seria Crimele din Åre înseamnă foarte mult pentru mine și sunt extrem de încântată că a sosit momentul ca serialul TV să vadă lumina zilei pe o platformă de streaming de top cum este Netflix! Atât în calitate de autoare a cărților, cât și de producător executiv al serialului, este extraordinar de emoționant să văd cum personajele prind viață cu ajutorul unor actori atât de talentați. Visul meu, desigur, este ca serialul TV să fie la fel de popular și să aibă la fel de mult succes pe cât au avut fost cărțile, atât în Suedia, cât și în străinătate”, a declarat Viveca Sten.

Ascunsă în zăpadă, primul volum al seriei Crimele din Åre

Ascunsă în zăpadă este primul volum al seriei Crimele din Åre, cu acțiunea plasată în Alpii Suedezi. În stilul ei caracteristic, Viveca Sten țese laolată peisaje grandioase și personaje puternic conturate, realizând o poveste de suspans hipnotizantă. 

Un cadavru este găsit într-o telecabină chiar când în Åre începe sezonul de schi. Trupul e înghețat complet, buzele îi sunt subțiate din pricina frigului. Multe indicii sugerează că ar fi vorba despre o crimă. Inspectorul Daniel Lindskog are acasă un copil nou-născut și o iubită surescitată. Agenta Hanna Ahlander a fugit în Åre după ce a fost silită să-și dea demisia de la poliția din Stockholm în aceeași zi în care iubitul ei a părăsit-o. În scurtă vreme, cei doi ajung implicați în ancheta din jurul victimei înghețate.

Asupra ținutului se pregătește să se dezlănțuie o furtună. Temperatura scade și tot mai multe vieți sunt în pericol. Câte vieți vor mai fi luate înainte ca adevărul să fie scos la lumină?

Lansarea celui de-al doilea volum al seriei – Ascunsă în umbră

Pentru cititorii care au fost cuceriți de misterele din Åre, avem vești bune: Ascunsă în umbră, cel de-al doilea volum al seriei Crimele din Åre, este disponibil pentru precomandă pe site-ul Crime Scene Press! Acțiunea promite o intrigă șocantă: un cadavru descoperit într-un sat de lângă granița cu Norvegia, o comunitate religioasă izolată și personaje care trebuie să se confrunte cu secretele lor cele mai întunecate. Anchetatorii Hanna Ahlander și Daniel Lindskog revin într-o anchetă tensionată, unde fiecare pas poate face diferența între viață și moarte.

Ascunsă în umbră continuă povestea captivantă care îmbină elementele specifice noir-ului scandinav, cu peisajele grandioase și tensiunea psihologică caracteristică Vivecăi Sten.

Viveca Sten și-a făcut debutul ca autoare în 2008 cu romanul polițist Still Waters, prima carte din seria The Sandhamn Murders. Aceasta a devenit un succes peste noapte, iar cele zece cărți despre inspectorul Thomas Andreasson și avocata Nora Linde sunt și astăzi în fruntea topurilor internaționale de bestselleruri. De asemenea, romanele au stat la baza unui serial TV de mare succes, a cărui acțiune se petrece în Sandhamn. Se estimează că 90 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit pe ecranele televizoarelor lor aventurile Norei și ale lui Thomas.

Cele două volume ale seriei Crimele din Åre sunt disponibile la un preț special, de 79 de lei, pe site-ul Crime Scene Press.

***

CRIME SCENE PRESS este sursa numărul 1 de romane mystery & thriller, fiind singura editură din România cu un program dedicat în exclusivitate literaturii de acest gen. 

Urmărește Crime Scene Press online

Website: https://crimescenepress.ro

Facebook: https://www.facebook.com/crimescenepress

Instagram: https://www.instagram.com/crimescenepress

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508