Pianistul Cătălin Răducanu în primul său turneu solo – concerte în București și Constanța

sept. 7th, 2023 | By | Category: Eveniment

Turneul Național ”Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor” continuă pe 8 și pe 9 septembrie 2023 cu alte două concerte susținute de tânărul pianist Cătălin Răducanu în București și în Constanța. Vineri, 8 septembrie, ora 19.30, bucureștenii îl vor putea asculta la Rezidenţa 9, din strada  I.L. Caragiale, nr. 32, – unde va cânta doar la pian, clasic şi jazz – iar a doua zi, pe 9 septembrie, de la ora 19:00, Cătălin Răducanu va susține un recital la mare, unde va cânta clasic, jazz, folclor, pe esplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanța. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentelor.

Acum, la final de sezon estival, merg la mare să le cânt constănțenilor și turiștilor care vor veni să mă asculte în aer liber, pe esplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, iar înainte, sunt bucuros că voi susține un recital într-o clădire istorică, într-un imobil care datează din 1890 și care a aparținut Regelui Mihai, fiind un dar al Regelui Ferdinand către Regina Maria, care astăzi este Rezidența 9. Nu pot să spun decât că abia aștept. (Cătălin Răducanu)

Cele două concerte fac parte din primul său turneu național solo – Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor – pe care pianistul în vârstă de 31 de ani l-a început la Oradea, l-a continuat la sala Teatrelli din București și care până în octombrie, va ajunge în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate, propunându-și să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

Când auzi clasic, jazz și folclor în denumirea unui singur turneu, ai în primă fază senzația că ar trebui să existe cel puțin o orchestră și un liant între genuri. Însă tânărul pianist Cătălin Răducanu, aflat la prima ediție a Turneului Național Un artist, un pian și un țambal, este el însuși liantul și orchestra. În felul acesta, reușește să aducă laolaltă publicul din comunitățile rurale și pe acela urban, pe acela din mici orașe și pe cel de la Ateneu, totul în spiritul incluziunii, sustenabilității și sensibilității, a declarat Flavia Popa, Secretar general, BRD Groupe Société Générale, partenerul principal al turneului.

Seria concertelor Turneului Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor va continua la Constanța, Focșani, Deva, Arad, Bucureşti precum și în comunități rurale. 

Pianistul Cătălin Răducanu va ajunge pe scena Ateneului Român marți, 24 octombrie.

Detalii pe www.ArtistPianTambal.ro  

Video Un artist, un pian și un țambal la Teatrelli

Spot video turneu: https://youtu.be/FNfdlJ_NvLo 

ITINERAR 

26 august, ora 19:00 – Sinaia, Sala Casino – avanpremieră, în cadrul Festivalului “Enescu şi muzica lumii”

2 septembrie, ora 19:00 – Oradea,  Sala  „Enescu-Bartók” a Filarmonicii

3 septembrie, ora 21:00 – Bucureşti, Grădina cu filme – Creart

8 septembrie, ora 19:30 – București – Rezidența9

9 septembrie, ora 19:00 – Constanţa, esplanada Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”

21 septembrie, ora 12:00 – Gugeşti, jud. Vrancea

21 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Ateneu, în cadrul festivalului „Classic for teens”

25 septembrie, ora 19:00 – Deva, Sala Pro Arte

26 septembrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii

24 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român

PROGRAM MUZICAL 1 (oraşe)

Pian și țambal

Frédéric Chopin – Studiu op. 10, nr. 

                           ​– Studiu op. 25, nr. 12

                           ​– Balada nr. 4 în fa minor, op. 52

Franz Liszt – Les jeux d’eaux à la villa d’Este

Isaac Albéniz – Asturias

Improvizații pe teme de jazz

George Gershwin – I’ve got rhythm

Chick Corea – Armando’s Rhumba

Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme

Cătălin Răducanu – Evocation

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Erik Satie – Gnossienne Nr. 1

Toni Iordache – Picături de untdelemn

PROGRAM MUZICAL 2 (sate)

Pian și țambal

Frédéric Chopin – Preludii op. 28, nr. 3, 8, 16, 18, 22, 24

Isaac Albéniz – Asturias

Improvizații pe teme de jazz

George Gershwin – I’ve got rhythm

Chick Corea – Armando’s Rhumba

Chick Corea – Spain

Improvizații la țambal pe diverse teme 

Cătălin Răducanu – Evocation

Toni Iordache – Horă din Muntenia

Erik Satie – Gnossienne Nr. 1

Toni Iordache – Picături de untdelemn

Producător: Pro Contemporania

Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Coproducător: Radio România

Sponsor: Alliance Healthcare

Partener : The Culture Club

Cu sprijinul: JTI, Senia Music, Zarea

Partener : The Culture Club

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Viewfinder Solutions, The Culture Club, Ziarul Metropolis, RFI România, Cronicari digitali, www.demilioane.ro

Parteneri culturali și organizatori locali: Primăria Orașului Sinaia, Centrul Național de Artă Tinerimea Română, Filarmonica din Oradea, Teatrul Szigligeti Oradea, Primăria Municipiului București, Creart, Grădina cu filme, Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, Asociaţia Pro Patria Vox, Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria comunei Gugeşti, Ateneul Focşani, Centrul Cultural Brașov, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Primăria Municipiului Deva, Colegiul Național Decebal din Deva, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de cultură Arad, Primăria Municipiului Arad, Filarmonica din Arad, Filarmonica „George Enescu”, Filarmonica din Ploiești.

Biografie Cătălin Răducanu

n. 1992, București

Cătălin Răducanu este absolvent al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A studiat pianul cu Alma Peter, Vlad Dimulescu, Dana Borșan și Viniciu Moroianu. A câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, având privilegiul de a susține concerte în Germania, Ungaria, Franța și Italia. S-a perfecționat în cadrul unor masterclass-uri cu profesori de renume: Gabriel Amiraș, Andrei Gavrilov, Cristian Beldi și alții. A fost de două ori bursier al UNIMIR și al Fundației “Principesa Margareta a României”, în 2014 și 2016.

A susținut recitaluri si concerte la Școala Americană, Tinerimea Română, Teatrul Act, Muzeul “George Enescu”, Sala Dalles, Universitatea Națională de Muzică București, Institutul Maghiar, Sala ARCUB, Sala Palatului, Ateneul Român, Centrul Ceh, Palatul Suțu, Castelul Peleș, Palatul “Regina Elisabeta”, Franz Liszt Academy Budapest, Academia Maghiară din Roma, Teatrul ODEON București, Casa de Cultură “Aurel Stroe” din Bușteni, Opera Națională București, Filarmonica “Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica din Brașov, Casa Lipatti etc. A participat la Festivalul “Serile Lipatti” (2013 – 2014) și a prezentat improvizații la pian pentru filme mute în anul 2016, la Cinemateca Română din București. Pe lângă profesionalismul și dăruirea cu care interpretează muzica clasică, Cătălin Răducanu desfășoară proiecte în care cântă jazz, fiind și compozitor. A participat la Festivalul de Jazz de la Constanța, ”Jazz up Sea”. 

În prezent este student doctorand în anul III, sub îndrumarea ilustrului muzician Dan Dediu. De asemenea, este profesor acompaniator al Colegiului Național de Arte “Dinu Lipatti” și pianist colaborator al grupului cameral “Traffic Strings”. A făcut parte din proiectul CONNECTARTS, al Asociației Culturale ISVOR. A fost unul dintre acompaniatorii oficiali ai Concursului “George Enescu” la Secția Vioară, în luna mai 2021. Este membru al formației de muzică contemporană ”Ars Subtilior”. 

A participat ca interpret la pian si țambal si în proiecte interdisciplinare precum La steaua… Cuvinte, necuvinte, alături de actorii Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu. În 2023 a fost invitat ca interpret la pian și țambal în spectacolul Aplauze pentru poet …pe scenă, alături de Rodica Mandache și Eduard Păuna, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, proiect prezentat și la București sau la Chișinău. Tot în 2023 va participa alături de Ansamblul “Violoncellissimo”, în turneul Clasic la puterea a treia.

Un artist, un pian și un țambal este  primul său turneu solo.

Număr de vizualizări :128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro