spot_img

Caravana „Teatru Oriunde” ajunge în parcurile bucureștene

”Teatru Oriunde” prezintă spectacole gratuite pentru copii și adulți, în weekendul 15-17 septembrie, în Parcurile Bordei, Circului și Carol. Participarea este gratuită. 

În acest weekend, publicul bucureștean este invitat la spectacole de teatru în aer liber. Teatrul ambulant al Asociației Sirius Art revine în trei dintre cele mai populate parcuri din Capitală: Parcul Bordei, Parcul Circului și Parcul Carol.

”Teatru Oriunde – Bordei – Circului – Carol” este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. 

Seria de reprezentații debutează cu premiera spectacolului „Mitică”, după un text scris de Cosmin Pană, actor și fondator al Asociației Sirius Art. Spectacolul este o satiră la adresa societății în care trăim, abordând într-o manieră comică diferite tipologii umane și ironizând anumite comportamente nepotrivite. Din distribuție fac parte actorii Claudia Soare, Alexandru Berteringhe, Cosmin Pană, iar regia este semnată Vlad Trifaș. Reprezentațiile vor avea loc pe 15 și 16 septembrie. 

Cea de-a doua producție Teatru Oriunde, care va fi jucată pe 17 septembrie, se intitulează „Farse medievale în stil nemedieval” și surprinde o trupă de actori ambulanți care încearcă să își facă un renume și să cucerească publicul cu spectacolul lor. Farsele medieval sunt ilustrative pentru unul dintre cele mai relevante capitole în evoluția scrierii dramatice. Exprimă spiritul popular, profan, conturând o imagine amplă și foarte vie a societății feudale. Pe scenă vor urca actorii Ștefan Pavel, Liviu Chițu, Raluca Cornea și Cosmin Pană.

Înfiinţată în 2019, Asociaţia Sirius Art are drept scop dezvoltarea şi promovarea artelor spectacolului şi a industriilor creative, încurajând astfel munca noilor generaţii de regizori, actori, scenografi, coregrafi, dramaturgi, antreprenori culturali sau a profesioniştilor din domeniul cinematografiei ori a muzicii de teatru şi film, atât la nivel local şi naţional, cât şi peste hotare. Prin demersurile initiate, Asociația Sirius Art facilitează accesul unui public nou la produse artistice de calitate și contribuie activ la îmbunătățirea ofertei culturale existente în România.

Programul spectacolelor:

VINERI, 15 SEPTEMBRIE

Ora 11:00 – Parcul Bordei – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

Ora 17:00 – Parcul Circului – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

Ora 19:30 – Parcul Carol – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

SÂMBĂTĂ, 16 SEPTEMBRIE

Ora 11:00 – Parcul Bordei – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

Ora 17:00 – Parcul Circului – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

Ora 19:30 – Parcul Carol – „Mitică”, r. Vlad Trifaș (cu Claudia Soare, Alexandru Beteringhe, Cosmin Pană)

DUMINICĂ, 17 SEPTEMBRIE

Ora 11:00 – Parcul Bordei – „Farse medievale în stil nemedieval”, r. Vlad Trifaș (Ștefan Pavel, Liviu Chițu, Raluca Cornea, Cosmin Pană)

Ora 17:00 – Parcul Circului – „Farse medievale în stil nemedieval”, r. Vlad Trifaș (Ștefan Pavel, Liviu Chițu, Raluca Cornea, Cosmin Pană)

Ora 19:30 – Parcul Carol – „Farse medievale în stil nemedieval”, r. Vlad Trifaș (Ștefan Pavel, Liviu Chițu, Raluca Cornea, Cosmin Pană)

Mai multe informații se regăsesc la www.teatruoriunde.ro și pe paginile social media: Facebook și Instagram.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508