spot_img

AIDA de Giuseppe Verdi. 210 ani de la nașterea compozitorului

Asociația Divas invită publicul la spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi în data  de 22 iulie 2023, ora 19, în Piața Sfatului. Acest eveniment intercultural este organizat cu ocazia  celebrării a 210 ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi și a 100 de ani de la nașterea  sopranei Maria Callas, fiind Premieră absolută pentru Brașov. Proiectul este finanțat de Consiliul  Județean Brașov. Spectacolul reunește aproximativ 120 de artiști, soliști de operă, cor, balet și  orchestră. Invitatul special al acestui spectacol este renumitul dirijor și compozitor italian Angelo  Inglese din Roma, Italia. Accesul la eveniment se face pe bază de invitații în Zona 1 Premium sau intrare liberă în Zona 2,  în limita locurilor disponibile.

Asociația Divas este onorată să bucure publicul la spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi, un eveniment de mare anvergură, ce aduce imaginea Egiptului în fața brașovenilor și turiștilor, într-un spectacol etalon  pentru Arena di Verona. Astfel, dorim să promovăm Brașovul pe harta cultural – internațională cu opera  Aida, un regal artistic deosebit, ce presupune noi oportunități de dezvoltare a orașului, dar și a  comunității locale și naționale. 

Publicul numeros din Piața Sfatului va fi încântat de acest răsfăț al grandioasei opere verdiene, într-un  cadru senzațional, cu costume opulente specifice zeităților. Din distribuția spectacolului fac parte  artiști ce performează pe marile scene ale țării:  

– Apollonia Fodre Egyed (Opera Maghiară din Cluj-Napoca) – Aida  

– Hector Lopez (Opera Națională din Cluj-Napoca) – Radames 

– Lăcrămioara Crihană (Teatru Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Galați) – Amneris – George Proca (Opera Națională Română Timișoara) – Amonasro 

– Andrei Yvan (Opera Națională Română Iași) – Ramfis 

– Cosmina Stancu (Opera Graz, Austria) – Gran Sacerdotessa 

– Mădălin Claudiu – Gran Sacerdote 

– Paul Celmare – Il messagero 

Aceștia vor fi acompaniați de Corala „Opera” din București, sub bagheta dirijorului Adrian Ionescu, Orchestra Filarmonicii Pitești și balerini ai Operei Naționale din București. Invitatul special al  evenimentului este dirijorul și compozitorul Angelo Inglese din Roma, Italia.

Prin aducerea pe aceeași scenă a acestor personalități, vom dezvolta un spectacol reper, care îmbină  muzica de operă cu dansul, toate expuse în contextul arhitectural al clădirilor de patrimoniu din centrul  Brașovului, la care invităm publicul să redescopere muzica de operă și marile capodopere mondiale. 

Accesul la eveniment se face pe bază de invitații în Zona 1 Premium sau intrare liberă în Zona 2,  în limita locurilor disponibile. Invitațiile se obțin pe bază de rezervare la adresa de e-mail  asociatia.divas@gmail.com. 

Vă învităm cu mare drag să ne bucurăm împreună de capodopera verdiana cu opera AIDA, experiență  unică pentru orașul de sub Tâmpa. 

Proiectul este finanțat de Consiliul Județean Brașov. 

Parteneri principali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Cultural Reduta. 

Parteneri: Doripesco, MAB IT, Barrique garden, Live Performance. 

Partener media: Magic FM. 

Eveniment organizat de Asociația Divas

Asociația Divas este o asociație culturală înființată în anul 2021 care a întreprins diferite proiecte, dintre  cele reprezentative fiind:  

Aida – Giuseppe Verdi – 150 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în România,  spectacol în aer liber la care au participat peste 1500 de spectatori, Galați;  

Nabucco – Giuseppe Verdi – 180 de ani de la premiera mondială, Eveniment unic în  România, Bacău; desfășurat la Teatrul de vară “Radu Beligan”, Bacău;  

Centenarul încoronării Reginei Maria – Seară de operetă românească , Eveniment unic în  România, Amara, Bacău, Galați 

Festival de România – Seară de operetă românească, spectacol dedicat Zilei Naționale a  României, Alba-Iulia 

Uniți în cuget și simțiri, Spectacol de operetă și muzică românească dedicat Unirii  Principatelor Unite, Cazino Sinaia; 

Balul Operei în Regatul Toamnei, Slobozia; 

Requiem – Giuseppe Verdi, Slobozia, Constanța. 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508