spot_img

Maraton minunArt, într-o zi de 13

Anamaria Spătaru, Alina Purcaru, Dan Mircea Cipariu și Nadia Trohin

Sâmbătă, 13 mai 2023, între orele 21.00-24.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (str. Nicolae Crețulescu nr. 8 ), a avut loc Maratonul de Poezie și Jazz, ediția a XV-a, difuzat în direct de Radio România Cultural. Evenimentul a celebrat Noaptea Europeană a Muzeelor.

15  poeți și poete, nume importante din generații și geografii literare diferite, au susținut lecturi publice de câte 7 minute. Au fost invitate 7 poete – Cătălina Bălan, Diana Iepure, Cătălina Matei, Oana Cătălina Ninu, Alina Purcaru, Ioana Iuna Șerban, Gabriela Toma – alături de de 8 poeți – Ioan Matiuț, Ciprian Măceșaru, Bogdan O. Popescu, Răzvan Țupa, Adrian Suciu, Robert Șerban, Iulian Tănase și Tudor Voicu.

Au susținut recitaluri câteva dintre cele mai importante și mai autentice nume ale blues-ului și jazz-ului contemporan românesc: Nadia Trohin, Mircea Tiberian și Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrionii Maratonului au fost Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu. Art director: Mihai Zgondoiu. Producător: Anamaria Spătaru.  

Organizatorii Maratonului de Poezie și Jazz au fost Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române din București, APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România)  și asociația Euro CulturArt. Sponsor: CATENA prin programul CATENA pentru Artă. Coproducător: Radio România Cultural.

AgențiadeCarte.ro a fost partenerul media al evenimentului.

O seară fastuoasă! – vă spune Dan Mircea Cipariu din grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București. Timp de 3 ore, vom asculta, în direct pe Radio România Cultural, cea de-a XV-a ediție a Maratonului de Poezie și Jazz. 7 poete și 8 poeți din generații și geografii literare diferite susțin câte un recital de poezie, în Noaptea Europeană a Muzeelor, în rezonanță cu câteva dintre cele mai importante nume ale jazz-ului și blues-ului de la noi. Am deschis Maratonul cu un moment muzical oferit de Mike Godoroja & Blue Spirit. În următoarele 180 de minute, puteți avea certe delicii artistice și vă veți putea bucura de interpretări muzicale memorabile susținute de Nadia Trohin, Mircea Tiberian și Mike Godoroja& Blue Spirit.

Dan Mircea Cipariu

Înainte de a da startul celor 15 lecturi de poezie, se cuvine să salutăm echipajul cu care am pornit acum 15 ani Maratonul de Poezie și Jazz: Ioan Cristescu, directorul MNLR, profesorul și pianistul Mircea Tiberian, producătorul RRC Anamaria Spătaru și artistul vizual Mihai Zgondoiu. Iată-ne acum cu toții aici în echipajul Maratonului de Poezie și Jazz, la a XV-a ediție, în direct pe Radio România Cultural.”,  a deschis Maratonul de Poezie și Jazz scriitorul Dan Mircea Cipariu. 

Alina Purcaru

”Cea care deschide Maratonul de Poezie și Jazz, Alina Purcaru, a primit pe 15 ianuarie 2023 Premiul Cartea de poezie a anului 2022, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, pentru volumul de poezii Tot mai multă splendoare, apărut la editura Cartier. Scriitoare și publicistă, Alina Purcaru a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bu­cureşti, are un masterat în Teorie literară și Literatură comparată, obținut la aceeași Universitate. Este membră PEN şi, în prezent, face parte din redacţia revistei Observator cultural, unde publică în mod susținut articole de critică literară și interviuri cu scri­itori români și străini.” – Dan Mircea Cipariu

Alina Purcaru: ” Mulțumesc mult! Bună seara! Mă bucur să fim împreună.” Alina Purcaru a citit câteva poeme din volumul ”Tot mai multă splendoare”.

Adrian Suciu

Dan Mircea Cipariu l-a prezentat pe Adrian Suciu: ”Atît de mirat că are o biografie încît a uitat-o.

A scris prea multe lucruri pentru cineva care visează să scrie tăcerea. Dacă n-ar fi publicat cărți și n-ar fi primit diplome, un pîlc de arbori ar mai fi trăit și în ziua de azi.

Membru al Asociației Colecționarilor de Cenușă și al Uniunii Compozitorilor de Muzică pentru Surzi.

Îndrăgostit fără speranță de Poezie, pe care nu a atins-o vreodată și nu a înșelat-o, nici cu femeile, nici cu vinul.”

Adrian Suciu a citit poezii precum ”Păpușa de cârpe” sau ”Să bei singur”.

Ioana Iuna Șerban

”Ioana Iuna Șerban este curator la MARe/Muzeul de Artă Recentă, poetă și doctorand la CESI/Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, unde scrie o lucrare despre nou în teorii și practici ale artei contemporane. . În 2021, la editura Vellant, i-a apărut al doilea volum de poezie – Un viitor care se potrivește trecutului – volum însoțit de reproduceri după lucrări de Anca Mureșan. În 2022, la Gala Tinerilor Scriitori, volumul a primit o nominalizare pentru Tânărul Poet al Anului.” – Dan Mircea Cipariu

Ioana Iuna Șerban a citit câteva poeme inedite.

Bogdan O. Popescu

Dan Mircea Cipariu: ”Bogdan O. Popescu a publicat, la Editura Vellant, la sfârșitul anului trecut, Cartea războiului, cu ilustrații semnate de Mihai Zgondoiu, una dintre cărțile anului 2022, nominalizată pentru Premiile Observator cultural.Într-un interviu pentru agentiadecarte.ro, Bogdan O. Popescu mărturisea: Lumea spirituală, așa cum a fost construită civilizația umană până acum, nu poate supraviețui fără poezie și muzică – blues/jazz. Poate că vor deveni poezia digitală și muzica cosmică (fostă a sferelor) dar nu vor dispărea niciodată.”

Bogdan O. Popescu: ”Bună seara, mă bucur mult să fiu aici. Dane, te iubesc. Ioan Cristescu, îți mulțumesc că de 15 ani suntem împreună. Să știți că cel mai natural lucru al spiritului uman este să fie poet. Depinde doar de tine dacă vezi sau nu o metaforă în ceea ce te înconjoară.”

Bogdan O. Popescu a citit poezii din volumul ”Cartea războiului”.

Mircea Tiberian

”Mircea Tiberian este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați interpreți de jazz români. Este doctor în Muzică și predă la Universitatea Națională de Muzică din București, unde coordonează Departamentul de Jazz, pe care l-a și înființat în anul 1991. Din 2004 este profesor în cadrul Academiei IConArts. Cea mai recentă apariție editorială semnată de Mircea Tiberian este Acompaniamentul creativ la pian și keyboards, apărută la Editura Muzicală.” –  Dan Mircea Cipariu

A urmat un moment muzical marca Mircea Tiberian.

Cătălina Matei

Dan Mircea Cipariu: ”Cătălina Matei a absolvit Facultatea de Litere și masteratul de Teoria literaturii și literatură comparată din cadrul Universității Naționale din București, urmând, în paralel, cursurile Facultății de Interpretare Muzicală (UNMB).  A câștigat câteva concursuri literare, unul dintre ele având ca urmare debutul ei la editura Tracus Arte în 2014, cu volumul de poezii Lanul cu sârme întinse. În 2022, la editura CDPL, îi apare volumul Iubirea pentru morți e cea mai mare. Din 2013 până în 2019, a condus cafeneaua literară Tramvaiul 26. În prezent, predă română și muzică.”

Cătălina Matei a citi poezii din volumul ”Iubirea pentru morți e cea mai mare”, texte  precum ”Sete” sau ”După ce ai plecat cu tot cu câine, mi-am luat o pisică”.

Adora și Iulian Tănase

Dan Mircea Cipariu: ”Iulian Tănase pendulează între artele economice și filosofice. S-a născut pe 3 septembrie 1973 la Moinești, Bacău. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în 1999, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Cațavencu (1997-2010) și Revista Kamikaze (2010-2011), și realizator de programe la Radio Guerrilla, între 2004 și 2019. Cele mai recente cărți ale sale: Un animal necunoscut și alte patruzeci de povestiri (2021) și Pușculița de vînătoare. Carte de educație financiară pentru părinți și copii (2021).!

Iulian Tănase a citit poeme precum ”Poate am apărut în lume ca rod al unui vis”, ”Se făcea că” sau ”Adora”.

Nadia Trohin

Dan Mircea Cipariu: ”Nadia Trohin este o artistă cu personalitate bine conturată în peisajul jazzului autohton. Originară din Chişinău, unde a absolvit Colegiul Naţional de Muzică Ştefan Neaga, și-a definitivat studiile de licenţă, masterat şi doctorat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. În 2010 a fost premiată în cadrul Festivalului de Jazz de la Tg. Mureşşi în acelaşi an a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian alături de care a înregistrat CD-ul La margine de Bucureşti, apărut în 2011, la casa de discuri Soft Records, iar mai târziu Aleea Cosmonauţilor (2019). În paralel cu activitatea concertistică, interpreta se implică activ şi în domeniul educaţional, fiind lector universitar în cadrul departamentului de jazz al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.”

A urmat un recital muzical susținut de Nadia Trohin și Mircea Tiberian.

Răzvan Țupa

Dan Mircea Cipariu: ”Răzvan Țupa realizează selecțiile @citEștioficial pentru AlephNews. În 2022, publică la Editura Cartier, poetic. interfața sonoră,  al patrulea volum de poezie pe care îl semnează. Primul său volum publicat în 2001, fetiş, a fost distins cu Premiul naţional pentru debut în poezie Mihai Eminescu, la Botoşani.În 2022 a lansat împreună cu Ioana Miron volumul Poetic. Relația grafică, la Casa de pariuri literare.”

Răzvan Țupa a realizat un performance cu texte din volumul ”poetic. interfața sonoră”, citind poemele corespunzătoare zilelor de 13 și 14 mai.

Oana Cătălina Ninu

Dan Mircea Cipariu: ”Oana Cătălina Ninu (pseudonim al Oanei-Cătălina Ninulescu) a absolvit Facultatea de Litere a Universității din Bucureşti, urmată de două masterate pe literatură română și literatură franceză. A debutat cu volumul de poezie Mandala (Editura Vinea, 2005; ediția a doua – carte și ediție sonoră – în 2021 la Casa de pariuri literare). Înainte de debutul editorial, a câștigat Premiul I la Festivalul de Poezie „Prometheus“, organizat de Fundaţia Anonimul și revista România literară (2004).

Volumul de debut, Mandala, a obținut, pentru anul 2005: Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu – OPERA PRIMA, Premiul Iustin Panţa pentru debut, Premiul de debut în poezie al filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, Premiul de debut al Colocviilor Revistei Tomis. Al doilea volum de poezie, stările intense, a apărut în 2018 la Casa de pariuri literare.”

Oana Cătălina Ninu a citit poezii din volumul ”stările intense”.

Ioan Matiuț

Dan Mircea Cipariu: ”Ioan Matiuț a publicat, în 2020, la Tracus Arte, o minunată carte de poezie –contraatacul de panică, cu ilustrațiile Maestrul Mircia Dumitrescu. Poezia lui este ca un miez fierbinte, eruptiv, al unor lumi de taină ori de poveste. Într-un interviu pentru agentiadecarte.ro, Ioan Matiuț mărturisea: Nu-mi pot programa momentele de creație. Ele vin spontan, uneori când mă aștept cel mai puțin. În mașină stând la stop, pe bicicletă, în tren.”

Ioan Matiuț a citit 19 scurte poeme inedite.

Dan Mircea Cipariu și Cătălina Bălan

Dan Mircea Cipariu: ”Cătălina Bălan, născută la Chișinău, în  Republica Moldova) este absolventă a Secției franceze a Facultății de Științe Politice, Universitatea din București și a masteratului de Diplomație în Economia Internațională, Academia de Studii Economice, București. A debutat cu poezie la 13 ani, în Stare de Urgență, proiect publicistic nonconformist al unor oameni de artă de pe ambele maluri ale Prutului. Publică poezie, proză, recenzii și analiză politică în mai multe reviste (Observator culturalContrafortRevista la PLIC etc.). Prezentă în antologii de poezie și proză din România, Republica Moldova, Franța, Belgia. În 2019 a publicat volumul de poezie Cutii (Editura Paralela 45, colecția Avanpost). În prezent este director de marketing al Editurii Paralela 45.”

Cătălina Bălan a citit poezii precum ”Familia mea” sau ”Natalie Portman”, texte din volumul să de debut, ”Cutii”.

Mike Godoroja

Dan Mircea Cipariu: ”Mike Godoroja aduce poezia în ritm de blues & rock, când cu irizări metafizice, când cu inflexiuni psihedelice. Trilogia VIAȚĂ – Iubire. Armonie. Zbor, un triplu album ce se va lansa în noiembrie anul acesta, este o nouă bornă de creație care aduce cu ea sonuri interioare și eliberatoare.”

A urmat un recital muzical marca Mike Godoroja & Blue Spirit.

Dan Mircea Cipariu și Ciprian Măceșaru

Dan Mircea Cipariu: ”Ciprian Măceșaru este scriitor, fotograf și muzician. Printre cărțile sale recente, amintesc de Super! Sunt un gândac!, Editura Humanitas Junior, 2015 și 2019, volum apărut și în limba maghiară, în anul 2021, SHOOT! (album de fotografie), Casa de pariuri literare, 2022; Corpuri de întunecat, Casa de pariuri literare, 2020. În perioada 13 decembrie 2022 – 17 ianuarie 2023 a avut, la Institutul Liszt din București, prima sa expoziție personală de fotografie, Trasee interioare. A fost toboșar în formațiile Toulouse Lautrec și Hotel Fetish.”

Ciprian Măceșaru a citit câteva poeme din volumul ”Corpuri de întunecat”.

Diana Iepure

Dan Mircea Cipariu: ”Născută la Chișinău,a bsolventă a Facultății de Istorie a Universității de Stat din Chișinău, Diana Iepure esteresponsabilă de PR & Comunicare la Editura Paralela 45. Coordonează, la aceeași editură, colecția ,,Prima dragoste”, prima colecție de literatură română contemporană, dedicată publicului Young Adult din România. În 2021, publică, la Casa de Editură Max Blecher, În rest, viața e frumoasă, carte nominalizată la  Premiile „Sofia Nădejde” pentru Literatură Scrisă de Femei. Poemele i-au fost traduse în engleză, neerlandeză, franceză, macedoneană, slovacă, poloneză, rusă.”

Diana Iepure a citit câteva poezii din volumul ”În rest, viața e frumoasă”, texte precum ”Cea mai bună alegere” sau ”Măritișul probabil”.

Tudor Voicu

Dan Mircea Cipariu: ”Tudor Voicu este primul laureat al Premiilor de poezie ”Traian T. Coșovei” și autor al volumului de poezii sticle goale fiare vechi (Editura Tracus Arte, 2016). Editorul agentiadecarte.ro a declarat: ” Poezia, blues-ul, jazzul, arta au rolul vital de a ne forma și întări credința că nu suntem doar carne și oase, că simțim, că există o forță dincolo de puterea noastră rațională, o forță pe care tot încercând să o intuim, iată, am dat naștere unor manifestări care întruchipează, probabil, cea mai curată latură a umanității”.

Tudor Voicu a citit câteva poezii inedite, precum ”un actor sleit” sau ”ultima toamnă în Ferentari” și a încheiat cu un poem de Traian T. Coșovei, ”Mașină neagră”.

Dan Mircea Cipariu: ”Gabriela Toma a debutat cu volumul Cântecul geamănului (Editura Humanitas, 2009). Din 2006 a călătorit și a explorat numeroase culturi din Europa și din America Latină. Spațiul cultural care a avut cel mai mare impact asupra sa a fost Mexicul, pe care l-a vizitat de trei ori și unde speră să se întoarcă. În 2022, a publicat volumul de poezie Crivacul, Editura Tracus Arte.

Crivacul poetic al Gabrielei Toma preface tot ceea ce extrage din ocnele realității și ale imaginarului în sare și aer. Pentru respirație și respirări e mereu de nevoie de aerul cel mai sărat.  Universul poeziei e un sâmbure de sare pentru marile idei ori pentru marile întrebări despre Viață și Moarte. crivacul coboară o dată pe an / și transformă totul în sare. O dată pe an când fie e Luminația în Transilvania sau Día de los Muertos în Mexic pentru a putea, astfel, pendula între mitologiile subiective și geografiile mentale românești ori mexicane.

”Crivacul” Gabrielei Toma ne poartă în apele dense și sărate ale visului, cu trupurile unor singurătăți care nu se sfiesc să scrie o mulțime de scrisori ori să miște, din lumea trăită în lumea visată, instrumentele extracției de sine. O carte ca o cutie magică din amintiri, imagini poetice seducătoare și lacrimi pe care scrie VIDA, NO MUERTE.”

Dan Mircea Cipariu a citit mai multe poeme din ”Crivacul” Gabrielei Toma, precum ”looping”,”Jalcomulco”, ”jurnal”, ”nimic grav” și ”schimbul 3”.

Dan Mircea Cipariu: ”Timișoara este anul acesta Capitală Europeană a Culturii. Una dintre cele mai active și proeminente personalități ale orașului este și unul dintre cei mai vechi prieteni ai maratonului. Robert Șerban este scriitor și jurnalist. A scris câteva poeme dedicate unor locuri simbol ale acestui oraș special, eclectic, multicultural. În următoarele momente dăm legătura la Timișoara pentru un periplu poetic și sonor prin oraș, urmat de un alt poem pe care Robert Șerban l-a ales din cel mai recent volum de poezie al său, Învederatul, apărut la Editura Cartier.”

Maratonul de Poezie și Jazz, ediția a XV-a, s-a încheiat cu recital MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT & DAN MIRCEA CIPARIU.

Organizatorii acestei ediții a Maratonului de Poezie și Jazz au fost Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române din București, asociația Euro CulturArt, APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), cu sprijinul Programului CATENA pentru Artă. Partener media: AgentiadeCarte.ro.

Producător: Anamaria Spătaru.

Tudor Voicu

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508