spot_img

Jurnalistul Ionuț Bonoiu lansează la Bookfest reeditarea seriei de studii publicate de Dr. Nicolae I. Angelescu, „Negustorii de odinioară”

În cadrul unui demers menit să recupereze istoria antreprenoriatului românesc, prin reeditarea unor cărți vechi care vorbesc despre începuturile antreprenoriatului în România, Ionuț Bonoiu, jurnalist cu peste 22 de ani de experiență în presa de business, lansează   colecția BusinessPedia, care speră că va deveni curând manualul de istorie al viitorilor antreprenori români de succes.

„Într-o perioadă în care moralitatea este amenințată mai mult ca oricând în istoria noastră recentă, avem nevoie de modele. Dar trebuie să avem capacitatea de a distinge adevăratele valori în oceanul de zgomot care ne înconjoară”, spune Ionuț Bonoiu despre motivația care l-a determinat să inițieze acest proiect. În plus, consideră că „lecțiile afacerilor de succes sunt aceleași, de secole încoace: perseverența, puterea de a o lua de la capăt, capacitatea de a vedea oportunități acolo unde alții văd pericole, curajul de a nu renunța la vise”, prin urmare „vorbim despre trecut ca să învățam, să facem lucrurile mai bine, mai responsabil”, spune Ionuț Bonoiu, Președintele Asociației pentru Dezvoltare prin Antreprenoriat și Cultură Financiară Antreprenorescu.

Prima carte din colecția BusinessPedia este reeditarea capodoperei dr. Nicolae I. Angelescu, Negustorii de ordinioară, o bijuterie pe cale de a fi uitată, care ne arată că, oricât de grele au fost vremurile prin care a trecut societatea românească, oamenii de afaceri cu valori morale au avut întotdeauna succes. Ediția va fi una de lux, realizată în condiții grafice de excepție. „Viața negustorilor din trecutul apropiat nouă ne este atât de puțin cunoscută, încât o parte din ei, contimporani cu unii din noi, pare că ar fi trăit cu sute de ani în urmă”, scria în prefața cărții, în urmă cu mai bine de 90 de ani, Dr. Nicolae I Angelescu. „Doritor de a face cunoscut și altora fructul ostenelilor mele de mai bine de douăzeci ani, am căutat a da la iveală viața câtorva din acești negustori. La toți se găsește un sentiment de cinste, de omenie și de patriotism care îi onorează.  Lucrarea de față trebuie considerată ca un îndemn ca alții să facă mai mult și mai bine”, continua autorul.

            Lansarea acestei cărți va avea loc la Salonul Internațional de Carte Bookfest, Scena Arena, Pavilion B2, pe 25 mai, de la ora 12.00, printr-o dezbatere cu tema: rolul social și cultural al oamenilor de afaceri în societate. „Astăzi, când procesele și disputele comerciale par a fi regula în afaceri, respectarea cuvântului dat de negustorii de odinioară poate părea desuetă. Tovărășiile de afaceri se întemeiau în primul rând pe cinstea și pe buna-credință a partenerilor, care, de multe ori, puneau prosperitatea firmei mai presus de interesele personale”, spune Ionuț Bonoiu, care va discuta împreună cu invitații săi despre  felul în care decurg astăzi procesele de negociere, ce primează atunci când se discută despre afaceri care influențează o comunitatea mai mică sau mai mare, cum se pot încheia parteneriate care să îmbine câștigul personal cu bunăstarea întregii societăți. 

Despre colecția BusinessPedia


Este cel mai amplu demers de recuperare a istoriei businessului românesc. De ce alegem să ne uităm în trecut? Pentru a învăța lecții, pentru a nu repeta greșeli și, mai ales, pentru a arăta că ne respectăm rădăcinile. Punând laolaltă poveștile care au construit businessul românesc, colecția BusinessPedia va fi manualul de istorie al viitorilor antreprenori români de succes.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508