spot_img

Editura ARS LIBRI la Bookfest 2023

Editura ARS LIBRI va participa la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care va avea loc între 24 și 28 mai 2023 în Complexul Expozițional Romexpo din București. La standul D 09 din pavilionul B 2, editura va întâmpina în fiecare zi cititorii cu peste 200 de titluri, dintre care peste 50 de noutăți editoriale, cu prețuri speciale și reduceri de până la 70%.

Dintre titlurile noi care vor putea fi găsite la standul ARS LIBRI sunt menționate:

”Gloria Veselia și Ursulețul Cipi”, de Dan Mircea Cipariu, cu ilustrații de Raluca Neferu ocarte „cu personaje adevărate și înaripate“. În universul fermecat al imaginației, Gloria Veselia are o cheiță invizibilă pe care o răsucește pentru ca Ursulețul Cipi, singurul ursuleț vorbitor, să spună o poveste cu pești zburători și pinguini dansatori, cu acadele-curcubeu și turtă dulce în formă de inimă. Gloria Veselia ne îndeamnă să revenim la inocență, să credem că îngerii există și putem să vorbim cu ei, să ne colorăm viețile cu fericire pentru ca totul să fie posibil.

Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit, cu ilustrații de Gévai Csilla, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal– o călătorie incitantă, plină de aventuri. Un băiețel, Ciucurel, și o fetiță, Greieraș, smucesc pe terenul de joacă de bicicleta lui Ciucurel până când aceasta zboară cu cei doi dincolo de Calea Lactee, într-o lume ciudată, necunoscută. Pentru se întoarce acasă, copiii trebuie să parcurgă Calea Curajoșilor, care traversează Țara Nisipurilor, Țara Plantelor, Țara Umbrelor, Țara de Fier și alte ținuturi stranii, devin eroi de aventuri, printre vrăjmași înșelători și prieteni săritori să ajute.

Zâna Care Vede În Întuneric, de Bagossy László, cu ilustrații de Takács Mari, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal– „Mezina-Mărunțică” este o zână mititică. De fapt, încă nici nu este zână, ci doar o fetiță căreia i se pare că nu se poate remarca prin nimic față de frații ei. Deși este singura care vede în întuneric gândurile și vorbele rostite! Oare prin ce își va merita numele de zână și cum va deveni ceea ce este: o zână specială, talentată? 

Mark, băiatul care la 6 ani a salvat lumea, de Kerékgyártó István, cu ilustrații de  Metzing Eszter, tradusă din limba maghiară de Bara Hajnal – Mark, însoțit de cei doi câini labrador, Lotti și Martzi, este desemnat de către Consiliul Deștepților Lumii să recupereze stația spațială internațională Spero. Aceasta poate însemna începutul unei noi ere pentru omenire: înființarea primelor așezări extraterestre pe Ganymede, unul dintre sateliții uriași ai planetei Jupiter.

O aventură captivantă pentru preșcolari și școlari isteți, deștepți și curajoși ca Mark!

Ah, părinții ăștia!, de Makis Tsitas, cu ilustrații de Iris Samartzi, în traducerea din limba greacă a lui Claudiu Sfirschi-Lăudat  – o carte originală și amuzantă care abordează relația dintre copii și părinți. De multe ori, copiii se întreabă de ce părinții le fac reproșuri, îi pedepsesc și de ce reacționează exagerat. Ei nu pot înțelege responsabilitatea pe care o poartă un părinte când vine vorba de copii. Cu toate acestea, atunci când copilul își asumă rolul de părinte, atunci și numai atunci își dă seama că părinții trebuie să pună limite, să impună reguli și să fie stricți cu copiii lor. 

Micul Mare Excavator. O călătorie incredibilă, de Sebastian Horn, cu ilustrații de Matthias Derenbach, în traducerea din limba germană a lui Albert Toma – o călătorie incredibilă în care Toni pornește alături de Micul Mare Excavator și de zâna Ursula! Pic, pic, pic, se scurg picăturile de ploaie pe fereastra din dormitorul lui Toni. Ce vreme urâta și rece! Înainte ca orașul din groapa cu nisip să se scufunde din cauza ploii, Toni încearcă să strângă norii de pe cer cu ajutorul Micului Mare Excavator. Dar ce se întâmplă? Abia dacă și-au tras sufletul, că a și început iar să plouă. Ba chiar plouă mai tare! Așa își încep ei incredibila călătorie, pe urmele marii ploi. O poveste impresionantă despre aventuri, prietenie și puterea imaginației!

Frida nu are nevoie de prieteni… sau are?, de Christian Dreller, cu ilustrații de Igor Lange, în traducerea din limba germană a lui Albert Toma – hipopotamul Frida este chiar de treabă! Doar că există o problemă… Frida vrea să fie ea cea care ia toate deciziile. Prietenii ei, Gnu, Girafa, Crocodilul și Zebra nu sunt de acord cu acest lucru, dar se pare că nu au curajul să-i spună. Când lacul unde trăiesc animalele seacă, ele trebuie să-și găsească o nouă casă. Doar Frida nu are chef de așa ceva și rămâne singură. Până la urmă, nu are nevoie de prieteni! Sau oare are? O carte minunată care ne vorbește despre ce înseamnă prietenia adevărată, povestită cu dragoste și ilustrată deosebit!

Minienciclopedii pentru copii. Seria „Să călătorim în alte țări!”,de Cristina Falcón Maldonado, cu ilustrații de Marta Fàbrega, traduse din limba engleză de Florentina Bor – Când a împlinit 8 ani, Martin a primit de la bunicul lui, fost explorator, un cadou care avea să-i schimbe viața pentru totdeauna. Cu ajutorul jurnalului de călătorie al bunicului, însoțit de micul dragon Sami, Martin pornește în aventuri care-l poartă la destinații magice, prin cele mai exotice locuri din Brazilia, Egipt, China și Mexic. Însoțește-l pe Mark în călătoriile lui, cunoaște-i prietenii și bucurați-vă împreună de niște experiențe de neuitat. 

Minienciclopedii pentru copii. Seria „Animale mari și mici”. Ediție bilingvă engleză-română, de Núria Roca și Alejandro Algarra, ilustrații de Lidia Di Blasi și Marta Prims, traduse din limba engleză de Alin Sescu – Bine ai venit în lumea animalelor! Învață despre Tyrannosaurus Rex, despre păianjeni, lilieci și șerpi din aceste cărți color realistic ilustrate. Textele bilingve te vor ajuta să-ți consolidezi cunoștințele de limba engleză, în timp ce afli informații interesante despre aceste animale. 

Un mamifer zburător? Exact! Acest micuț liliac vrea să te invite în lumea lui extraordinară.

Vrei să faci cunoștință cu acest micuț păianjen? Îți va arăta o mulțime de lucruri incredibile. 

Acesta este un șarpe cu clopoței, dar să nu-ți fie frică! Îți va povesti totul despre viața lui.

Bun venit în lumea tiranozaurului! Călătorește în urmă cu milioane de ani în compania acestui dinozaur uriaș!

Seria „Să ne învingem fricile”, de Aleix Cabrera, cu ilustrații de Rosa M. Curto, în traducerea din limba engleză a Teodorei Tănase – Patru micuți dragoni: Basi, Nira, Piro și Mino au aceleași frici pe care le au și copiii. 

Fiecare dintre ei se confruntă cu o frică diferită și joacă rolul principal într-o poveste care încearcă să demonstreze cum simte copilul, combinând textul cu imaginile. Fricile copilăriei apar și variază în funcție de vârstă, unele rămânând cu copilul mai mult decât altele. 

Totodată, publicul e invitat să participe la evenimentele pregătite cu ocazia Bookfest 2023 la standul editurii Ars Libri, astfel:

⮲ Vineri, 26 mai 2023, 17.00: Drepturile copilului

Invitați: Gabriela Alexandrescu (Președinte „Salvați Copiii România”) și Cristina Ipate-Toma (Psiholog, Consilier școlar)

⮲ Sâmbătă, 27 mai 2023, 11.00: Gloria Veselia și Ursulețul Cipi, de Dan Mircea Cipariu, cu ilustrații de Raluca Neferu

Lansare în prezența autorului și a ilustratoarei.

⮲ Sâmbătă, 27 mai 2023, 13.00: Zâna Care Vede În Întuneric, de Bagossy László, traducere din limba maghiară de Bara Hajnal

Lansare în prezența autorului și a traducătoarei.

Invitat: scriitorul și poetul Dan Mircea Cipariu

⮲ Duminică, 28 mai 2023, 11.00: Povești de dincolo de Calea Lactee, de Berg Judit, traducere din limba maghiară de Bara Hajnal

Lansare în prezența autoarei și a traducătoarei.

Sunteți așteptați la standul D 09 începând de miercuri, 24 mai 2023, ora 10.00!  

www.edituraarslibri.ro

Număr de vizualizări :272

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508