„CĂSĂTORIA” ÎN PREMIERĂ LA COMEDIE 

mai 26th, 2023 | By | Category: Eveniment

Teatrul de Comedie anunță premiera oficială a spectacolului ”CĂSĂTORIA” de N.V. Gogol, traducerea  Bogdan Budeș, regia Andrei și Andreea Grosu, scenografia Vladimir Turturica, muzica originală a  spectacolului este semnată de Mihai Dobre, iar pictura folosită pentru afiș aparține lui Sorin Ilfoveanu. 

Reprezentațiile se vor desfășura vineri 9 iunie și sâmbătă 10 iunie 2023, ora 19.00, la Sala Radu Beligan. Spectacolul îi prezintă în rolurile principale pe actorii Tudor Chirilă și Mirela Zeța, ale căror personaje  pun în discuție o importantă alegere din existența unui om: cu cine îmi voi împărți viața?  „Am citit cândva că Gogol ar fi vrut să râdă lumea la Căsătoria până când râsul dă în plâns, până când  ai uitat de ce râdeai și până când descoperi dincolo de comicul imediat o lume care se zărește ca prin perdele  de dantelă. O lume difuză care îți intră pe sub piele și îți accelerează pulsul. E lumea care prevestește  neputința și care vorbește liber despre înălțimea oamenilor care nu pot ajunge unde își doresc. Ori nu au aripi  ori nu au cum să se ridice dintr-un loc mlăștinos și întunecos unde singurătatea și absența iubirii apasă pe  umerii lor.  

Nu e o poveste despre ceremonia nunții sau despre celebrarea fericirii, e doar o poveste despre oameni  care caută oameni. Neîncetat.” – Andrei și Andreea Grosu 

Montarea semnată de Andrei și Andreea Grosu continuă seria de reinterpretări ale clasicilor cu care  Teatrul de Comedie și-a obișnuit spectatorii, demonstrând, o dată în plus, actualitatea textului și puterea de  sugestie a acestuia în diferite spații și epoci.  

„Căsătoria” te va provoca la o mulțime de întrebări și răspunsuri, și vei cunoaște o pleiadă de personaje  pline de umor, alături de care vei simți bucurie și emoție. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Tudor  Chirilă (Ivan Kuzmici Podkolesin), Mirela Zeța (Agafia Tihonovna), Liviu Pintileasa (Ilia Fomici Kocikariov),  Mihaela Teleoacă (Fiokla Ivanovna), Alin Florea (Ivan Pavlovici Omletă), Dan Rădulescu (Baltazar  Baltazarovici Jevakin), Bogdan Cotleț (Nicanor Ivanovici Anucikin), Smaranda Caragea (Arina  Panteleimonova), Silviu Debu (Akim Stepanovici Panteleiev). 

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul Teatrului de Comedie – www.comedie.ro 

Număr de vizualizări :64


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro