Mircea Cărtărescu, turneu de promovare a traducerii în limba engleză a romanului „Solenoid” în America de Nord

mart. 15th, 2023 | By | Category: Agenda de carte

 În perioada 3 – 14 aprilie 2023, ICR New York organizează turneul de lansare a ediției în limba engleză a romanului „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, apărută la Editura Deep Vellum, în toamna anului trecut, în traducerea lui Sean Cotter. Turneul va cuprinde 5 orașe din America de Nord – San Francisco, Seattle, Dallas, Houston și New York, iar evenimentele vor fi organizate în spații foarte cunoscute, precum City Lights Bookstore, Seattle Public Library, UT Dallas, Inprint Publishing și McNally Jackson Books Seaport.

La sfârșitul anului 2022, Deep Vellum – o editură recunoscută pentru excelentele traduceri din autori europeni – a publicat ediția în limba engleză a romanului „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, în traducerea unuia dintre cei mai apreciați traducători contemporani de literatură română, Sean Cotter. Încă de la apariția sa în SUA, „Solenoid” a suscitat entuziasmul criticilor și al marelui public. Romanul s-a bucurat de numeroase recenzii de întâmpinare laudative, iar primul tiraj al cărții a fost epuizat la scurt timp după apariție. 

Devenită o adevărată revelație a sezonului literar actual, „Solenoid” a fost numită una dintre cele mai bune cărți ale anului 2022 de „New Yorker”, „Publishers Weekly”, „The Financial Times”, „Words Without Borders”. La sfârșitul lunii februarie, Los Angeles Times Book Prizes a anunțat finaliștii premiilor pe care le vor acorda în data de 21 aprilie, în cadrul unei ceremonii organizate la Bovard Auditorium din cadrul University of Southern California, printre care și „Solenoid”. 

Evenimentele de promovare vor acoperi o mare parte a Statelor Unite, începând la San Francisco și continuând cu Seattle, Dallas, Houston și New York. La San Francisco, lansarea va avea loc chiar la City Lights Bookstore, legendar spațiu literar, unul dintre locurile de naștere ale influentei mișcări Beat, în timp ce la New York, Mircea Cărtărescu se va întâlni cu cititorii americani într-una dintre librăriile cele mai cunoscute ale Manhattan-ului, McNally Jackson Books. Interlocutorii celebrului scriitor român vor fi personalități cunoscute ale vieții literare și culturale americane, precum Dustin Illingworth, Andrea Bajani, Ileana Marin, Sean Cotter.

Turneul de promovare a romanului „Solenoid” este organizat de Institutul Cultural Român și ICR New York, în parteneriat cu Editura Deep Vellum, cu sprijinul City Lights Bookstore, Seattle Public Library, Wild Detectives, UT Dallas, Inprint Publishing, McNally Jackson Books și American Romanian Cultural Society Seattle. 

Programul complet al evenimentelor organizate în cadrul turneului poate fi consultat pe website-ul ICR New York, https://www.rciusa.info/, toate informațiile cu privire la evenimentele la care scriitorul Mircea Cărtărescu va participa urmând a fi actualizate în timp real. 

Persoană de contact: Andreea Drăghicescu, andreea.draghicescu@rciusa.info.  

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR New York pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-ul Institutului:


Facebook: https://www.facebook.com/RCINY/

Website: https://www.rciusa.info/

Instagram: https://www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

Twitter: https://twitter.com/RomanianY 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw

Număr de vizualizări :64


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro