”Femei mai puternice în România” – la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

mart. 8th, 2023 | By | Category: Agenda de carte

Cu ocazia ”Zilei Internaționale a Femeii”, în aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” a fost organizată conferința ”Femei mai puternice în România” de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Suediei și a Germaniei la București, Biroul de Informare al Parlamentului European în România în cooperare cu FILIA. Agenda evenimentului a inclus două sesiuni de dezbatere, moderate de către Andreea Marin și prof. dr. Ionela Bălăuță, pe teme esențiale: egalitatea de șanse și emanciparea femeilor, precum și egalitatea de gen în România anului 2023. În conferința plenară au luat cuvântul ES Helena Dalli – comisar european pentru egalitate, ES Ramona Chiriac – șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, ES Anca Dragu – președintele Comisiei pentru drepturile omului din Senatul României, ES Therese Hyden – ambasadoarea Regatului Suediei în România, ES Peer Gebauer – ambasadorul Republicii Federale Germania în România și Mădălina Mihalache – șefa Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

„Suntem onorați că am găzduit un eveniment de o asemenea însemnătate, dedicat egalității de șanse în România – o temă poliscopică, ce implică aspecte socio-culturale, educaționale, dar și economice. Nivelul de reprezentare și mobilizarea autorităților de la București și Bruxelles, a reprezentanților corpului diplomatic, a societății civile și a mass-media în jurul acestei problematici dovedește că, deși s-au făcut demersuri în direcția soluționării acesteia, încă reprezintă o preocupare majoră” a declarat Mireille Rădoi, directorul general B.C.U. Carol I.  

Număr de vizualizări :93


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro