1, 2, 3, 4 pictori și 1, 2 sculptori în ”Grădinile Ariadnei” caută ieșirea din labirint

mart. 11th, 2023 | By | Category: Agenda de carte

În anul 1996, Aurel VLAD și Dinu SĂVESCU îi invitau pe Adriana BLENDEA, Ruxandra GRIGORESCU, Violeta DOBRA și Mircea ROMAN să expună împreună în mica sală de la parterul Căminului Artei, vis-a-vis de Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi.Adunarea aceasta împreună a bucurat participanții, pictorii și deopotrivă publicul și a încununat anii de studenție, clipele și prietenia din timpul anilor de studiu. Acum, la Galeria Romană, ca un arc peste timp, privind prin ferestrele largi către casa pictorului Gheorghe Petrașcu, acești prieteni s-au regăsit, pentru a expune împreună. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Vernisajul expoziției va avea loc, marți, 14 martie 2023, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București. În deschiderea expoziției va vorbi doamna Doina MÂNDRU, critic de artă. Expoziția este deschisă în perioada 14 martie – 14 aprilie 2023. Program galerie: Luni-Vineri: 10:00–18:00, Sâmbătă: 10:00–15:00.

„Ce ne leagă, în afară de faptul că am fost colegi în studenție? În afară de preocupările plastice și de prietenia noastră? Probabil, încercarea de a ieși, într-un fel sau altul, din labirint… și a merge mai departe, fiecare pe drumul său.”

Ruxandra GRIGORESCU, martie 2023.

Parteneri: Catena pentru artă, Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, AgențiadecArte.ro, Ultima Oră, Curatorial.ro, Empower Artists, TVR 1, Propagarta, Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Număr de vizualizări :109


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro