Premieră la Teatrul Dramaturgilor Români: ”Trauma Kink”, un spectacol despre traumă și hedonism  

nov. 7th, 2022 | By | Category: Eveniment

”Trauma Kink”, cea mai recentă producție teatrală Giuvlipen în regia lui Gabriel Sandu, are premiera pe 17, 18 și 20 noiembrie 2022 la Teatrul Dramaturgilor Români din București. Împreună cu regizorul Gabriel Sandu, compania de teatru ”Giuvlipen” vă prezintă un spectacol curajos și inovator despre modul în care traumele timpurii și cele experimentate ca adulți ne definesc percepția asupra intimității și a plăcerii. Show-ul se joacă la Teatrul Dramaturgilor Români și deschide conversația despre traumă într-un mod firesc, prin poveștile a cinci artiști care se deschid în fața publicului într-un demers performativ care îmbină elementele confesionale cu ficțiunea și imaginarul hedonist. Biletele vor fi disponibile în curând pe www.bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului Dramaturgilor. Scenariul spectacolului a fost dezvoltat de artista Mihaela Drăgan și pornește de la cercetarea colectivă realizată de echipa artistică prin participarea la ateliere de scriere dramatică, ședințe de consultanță în traumă corporală și workshop-uri de kink & sexualitate. S-a născut astfel un performance despre traumă și hedonism, dincolo de definițiile de dicționar, dar mai ales despre puterea vulnerabilității care vindecă.

“Trauma Kink este spectacolul cu care Giuvlipen revine pe scenă după doi ani de pandemie care ne-a marcat viețile, sănătatea mintală și modul în care comunicăm și relaționăm.  În situații de criză, violența și distanța dintre noi, oamenii, crește, iar în Trauma Kink am simțit urgența de a deschide o conversație despre abuz și consimțământ sexual, despre dorință și limite, cât și despre linia subțire care delimitează victima de agresor. Despre cum societățile patriarhale în care trăim ne rușinează pentru dorințele și plăcerile noastre. Despre cine suntem cu adevărat dacă traumele și sexualitatea noastră ne definesc ca persoane. 

Ca autoare am încercat să ficționalizez experiențele personale ale performerilor (și inclusiv experiența mea, rolul meu de autoare fiind dublat de cel de actriță în acest specatcol) în încercarea de a ne înțelege traumele și de a căuta vindecarea în artă.  În definitiv, ce rol poate avea arta în situații de urgență ca cea pe care o experimentăm în prezent decât acela de a ne alina și de a funcționa ca un balsam peste rănile noastre, ale artiștilor și ale audienței noastre?”

                                                                           Mihaela Drăgan, cofondatoarea Giuvlipen 

Alături de celelalte producții ale companiei de teatru feminist rom Giuvlipen, spectacolul  Trauma Kink amplifică nevoia dezvoltării unui Teatru Rom în România prin creșterea repertoriului și a vizibilității producțiilor teatrale realizate de actori, actrițe și dramaturge rome și prin abordarea de teme relevante pentru comunitatea romă și societatea românească în general. 

Mai multe detalii despre spectacolul Trauma Kink, precum și alte materiale despre activitatea Giuvlipen găsiți pe pagininile noastre de Facebook și Instagram.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Echipa artistică:

Cu: Arhanghella, Mihaela Drăgan, Zita Moldovan, Kitty Rhea, Răzvan Rotaru

Text:: Mihaela Drăgan

Număr de vizualizări :98


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro