spot_img

Premiera „antigona. un requiem“ și reprezentații teatrale mult îndrăgite în minivacanța de 1 Decembrie la TNRS

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) oferă publicului spectacole în fiecare din cele cinci zile ale minivacanței de 1 Decembrie. Secția germană a TNRS va prezenta premiera „antigona. un requiem” /„antigone. ein requiem”, de Thomas Köck, după Sofocle, regia Florin Vidamski. „Suntem în permanență preocupați să dăruim spectacole de calitate și variate atât sibienilor, cât și celor veniți să viziteze orașul nostru. Pentru noi, zilele de sărbătoare prilejuite de Ziua Națională a României sunt o nouă ocazie să invităm publicul în sălile de spectacole să se bucure de frumos și de miracol”, spune Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. „antigona. un requiem” /„antigone. ein requiem” este programat în 1 și 2 decembrie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a TNRS.

Spectacolul în limba germană va dispune de supratitrare în limba română.

Deși piesa lui Sofocle a fost scrisă acum 2500 de ani, personajul Antigonei continuă să sintetizeze câteva dintre cele mai delicate problematici ale contemporaneității. Simbol absolut al rezistenței, al luptei împotriva sistemului, dar și al empatiei și al sacrificiului pentru celălalt, iată că eroina tragică poposește pe scena Naționalului sibian într-o perioadă amenințată de iminența unui război.

Având la bază textul lui Thomas Köck, „antigona. un requiem“ pune într-o lumină crudă tensiunile sociale și politice ale momentului, pentru a ne oferi o radiografie a conflictelor interumane și, eventual, o formă de salvare colectivă. După ce pe malurile Tebei sunt descoperite cadavrele mai multor necunoscuți, spiritele se încing, pe măsură ce se divid în două tabere: pe de o parte se află Creon care refuză să-și asume responsabilitatea pentru niște morți care nu sunt „ai lui”; pe de altă parte, Antigona vrea să onoreze memoria nefericiților. Dar încrâncenarea tinerei va avea un preț.

Regizorul Florin Vidamski pune în balanță valorile unei societăți consumeriste, însă lipsite de repere morale, pentru a exprima, în cele din urmă, un manifest al devotamentului pentru umanitate. Publicul este invitat la un spectacol inteligent și nonconformist, o instalație teatrală imersivă, urcând pe scenă, alături de personaje, pentru o experiență senzorială totală.

Spectacolul „Mamă”, de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan, care de fiecare dată se joacă cu casa închisă, este programat în 30 noiembrie, ora 19, la Sala Studio.

Îndrăgita comedie „Puricele în ureche”, de Georges Feydeau, regia Șerban Puiu, se va juca în 3 și 4 decembrie, de la ora 17:00, la TNRS – Sala Mare.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Naționalului sibian, www.tnrs.ro, și la Agenția teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE DESPRE PREMIERA TNRS

„antigona. un requiem”/„antigone. ein requiem” 

DE: Thomas Köck 

REGIE: Florin Vidamski

SCENOVIDEO și LIGHT DESIGN: Zsolt Bordos 

COSTUME: Cristina Milea 

SPAȚIU SONOR: Alex Halka

COREGRAFIE: Edith Buttingsrud Pedersen 

DISTRIBUŢIE:                                  

Antigona: Teodora Sandu

Ismene: Fabiola Petri

Kreon: Daniel Plier 

Botin: Emőke Boldizsár

Haimon: Yannick Becker/ Benedikt Haefner

Eurydike: Johanna Adam

Teiresias: Gyan Ros Zimmermann                        

Corul: Teodora Sandu, Fabiola Petri, Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Yannick Becker/ Benedikt Haefner, Johanna Adam, Gyan Ros Zimmermann, Anke Parusel, Ana Țiepac, Patrick Imbrescu, Yannick Sulger, Eva Frățilă

PROGRAMUL TNRS ÎN MINIVACANȚA DE 1 DECEMBRIE 2022

  • Miercuri, 30 noiembrie, ora 19

Mamă

De: Marta Barceló

Regia: Mariana Cămărășan

Sala Studio

Str. Emil Cioran, nr. 1A 

Preț întreg: 30 lei 

Preț redus: 25 lei

  • Joi, 1 decembrie, ora 19

AVANPREMIERĂ

antigona. un requiem/antigone. ein requiem

De: Thomas Köck

Regia: Florin Vidamski

TNRS – Sala Mare 

Bl. Corneliu Coposu, nr. 2

Preț întreg: 30 lei 

Preț redus: 25 lei

  • Vineri, 2 decembrie, ora 19

PREMIERĂ

antigona. un requiem/antigone. ein requiem

De: Thomas Köck

Regia: Florin Vidamski

TNRS – Sala Mare 

Bl. Corneliu Coposu, nr. 2

Preț întreg: 30 lei 

Preț redus: 25 lei

  • Sâmbătă, 3 decembrie, ora 17

Puricele în ureche

De: Georges Feydeau

Regia: Șerban Puiu

TNRS – Sala Mare 

Bl. Corneliu Coposu, nr. 2

Preț întreg: 30 lei 

Preț redus: 25 lei

  • Duminică, 4 decembrie, ora 17

Puricele în ureche

De: Georges Feydeau

Regia: Șerban Puiu

TNRS – Sala Mare 

Bl. Corneliu Coposu, nr. 2

Preț întreg: 30 lei 

Preț redus: 25 lei

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508