”Picasso vs. Einstein” – întâlnire în premieră națională pe scena Teatrului  de Comedie 

nov. 29th, 2022 | By | Category: Postcard

Teatrul de Comedie anunță premiera spectacolului ”Picasso vs. Einstein” de  Steve Martin, regia Teodora Petre, scenografia Andrei Șova, care se va desfășura în  zilele de 10 și 11 decembrie 2022, ora 19.00, la Sala Nouă (Sf.Vineri nr.11). Montarea piesei reprezintă o premieră națională. Textul dramatic aparține celebrului actor, scriitor, producător și muzician american,  Steve Martin, și a fost scris în anul 1993. Acesta și-a imaginat cum ar arăta o întâlnire  extrem de comică între Einstein și Picasso, cu puțin înainte ca amândoi să-și pună  iremediabil amprenta pe secolul douăzeci. Deși amândoi sunt destul de celebri încât să  fie recunoscuți când intră într-un bar și sunt foarte conștienți de potențialul lor, marile lor  descoperiri nu au avut încă loc. 

Distribuția spectacolului reunește o parte din echipă tânără a Teatrului de  Comedie, precum și câștigătorii casting-ului realizat pentru această producție: Răzvan  Krem Alexe (Einstein), Theodor Costache (Picasso), Sorin Miron (Freddy), Marius  Drogeanu (Gaston), Angel Popescu / Emanuel Cifor (Sagot), Dragoș Galbăn /  Cosmin Gaspar (Schmendiman), Iosif Paștina (Un vizitator), Ana Maria Turcu 

(Germaine), Andreea Alexandrescu (Suzanne/O admiratoare), Laura Creț (Contesa). 

„Einstein și Picasso intră într-un bar, mai precis celebrul Lapin Agile din Paris.  Amândoi sunt tineri, necunoscuți încă publicului larg, însă știu deja cu certitudine că  urmează să schimbe lumea. Rezultatul acestei întâlniri este poate cel mai complex banc  spus vreodată, cu absint, muze, oi, artă, triunghiuri amoroase, mesageri, frigidere, calcule  matematice și lăbuțe de pisică, dar și o concluzie pe măsură: creativitatea este nelipsită  din fiecare acțiune a omului, de la cele mai mărunte lucruri, la cele mai mari descoperiri  științifice.  

O comedie inteligentă și extrem de specială care îmbină umorul american cu  elemente de stand-up, de cabaret parizian și sitcom TV în același timp, totul sub amprenta  inconfundabilă a imaginației fără margini a genialului actor și dramaturg Steve Martin, în  această premieră națională care cucerește deja publicul din toată lumea de aproape 30  de ani”. (Teodora Petre) 

Proiect câștigător la COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a XI-a, 2020. 

Număr de vizualizări :97


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro