”Marea Unire în numismatică” – Romfilatelia

nov. 30th, 2022 | By | Category: Postcard

Cu prilejul zilei naţionale a României, Romfilatelia lansează joi, 1 Decembrie 2022, emisiunea filatelică ”Marea Unire în numismatică”. Pentru a marca acest eveniment de o însemnătate crucială în viaţa ţării, au fost alese patru monede din tezaurul Băncii Naţionale a României care spun povestea întregirii neamului, de la 1601 la 1918. Cele patru monede aniversare sunt prezentate într-o idee unitară de redare imagistică a subiectului: Mihai Viteazul, precursorul Marii Uniri, Regele Ferdinand I, Regina Maria (primii regi ai României Mari) şi coroana de aur a Reginei Maria, un artefact al tezaurului istoric realizat special pentru momentul Încoronării de la Alba Iulia (1922). Monedele au fost emise în perioada 2010-2018. 

Reproducerea monedelor în imaginile mărcilor poștale este însoțită de portretele personajelor, respectiv de imaginea reprodusă în culorile reale ale Coroanei Reginei Maria. 

Pentru iubitorii filateliei, dar şi pentru toţi cei ce vor să achiziţioneze plicul „prima zi”, magazinul nostru din strada Câmpineanu va fi deschis joi, 1 Decembrie, în intervalul orar 9 – 15. 

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Băncii Naționale a României pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale. 

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 01 decembrie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:http://romfilatelia.ro/store/.

Număr de vizualizări :92


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro