Lansare de catalog și proiecție de film: “Harta mea. Istoria ascunsă din drumul către școală”

nov. 26th, 2022 | By | Category: Postcard

Luni, 28 Noiembrie 2022,  orele 18.30, la Școala Gimnazială de Arte nr. 5 (Strada Gheorghe Petrașcu 49) din București, va avea loc evenimentul de lansare al albumului – catalog “Harta mea. Istoria ascunsă din drumul către școală” care cuprinde cartografierea obiectivele de patrimoniu ale sectorului 3, observate, documentate și filmate de 120 de adolescenți de la trei școli din sectorul 3. Lansarea catalogului proiectului și a filmului creat de elevi sub coordonarea regizorului Vlad Chiriță va avea loc în prezența editorului acestui proiect, lect. univ. dr. Bogdan Tănase. Timp de 3 luni, micii geografi creativi au încercat să găsească un răspuns care să-i facă atenți la istoria locurilor sau la întâmplările din cotidianul pe care îl traversează în drumul lor spre școală. Atât filmul ce va fi rulat în cadrul evenimentului de lansare cât și textele, desenele și fotografiile din album spun o poveste a (re)descoperirii locurilor parcurse zilnic, un exercițiu alternativ de învățare și creație.

Creat de Asociația Montage, finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și susținut de Fundația pentru Tineret al Municipiului București, proiectul a strâns laolaltă elevi din școlile gimnaziale “Leonardo da Vinci” , “Cezar Bolliac” și “Școala Gimnazială nr. 78”, care au participat la ateliere de carte coordonate de Lect. univ. Dr. Bogdan Tănase și la ateliere de creație film și regie susținute de regizorul Vlad Chiriță. Documentația întregului proiect a fost oferită de istoricul dr. Răzvan Andrei Voinea. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al proiectului.

Asociația Montage a fost înființată în anul 2015 cu scopul de a contribui la dezvoltarea societății prin intermediul acțiunilor culturale și prin educație.

Viziunea Montage este să aducă un aport cultural societății, să ajute la educarea ei și la dezvoltarea gustului artistic și a nevoii de frumos. O atenție sporită este acordată organizării de evenimente culturale și a susținerii tinerilor artiști.

Proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

#finanțatSectorul3

#unproiectMontage

Număr de vizualizări :142


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro