„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”. Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu

nov. 29th, 2022 | By | Category: Eveniment

La 12 ani de la debutul proiectului „Bucătăria Hoinară”,  fotograful Răzvan Voiculescu vă invită la lansarea albumului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, partea finală a trilogiei de albume foto dedicată călătorilor care au curiozitatea de a descoperi prin bucate aburinde, povești la gura sobei și personaje suspendate în timp, o altă dimensiune a României. Evenimentul de lansare va avea loc luni, 12 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Metropolis, sala Gloria (Str. Bucovina, nr 6). În cadrul evenimentului moderat de jurnalistul Cătălin Ștefănescu îl veți putea întâlni pe fotograf, dar și o parte dintre personajele din album. Cu această ocazie va avea loc proiecția scurtmetrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, semnat de Adriana Lucaciu și Razvan Voiculescu, iar seara se va încheia cu două scurte recitaluri susținute de Lorena Oltean, respectiv de Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase.

„Undeva, acum mult timp, mă declaram un căutător. Tărâmul pe care l-am tot hoinărit vreme de trei albume are gust de pâine coaptă în cuptor cu lemne și suflet de poveste. O lume plină de comori, dar care-ți amintește în fiecare clipă că adevărata bogație înseamnă spirit. 

Bucătăriile mele hoinare nu au retețe, ci au povesti fără sfârșit. Ele sunt bine păzite de gardieni devotați autenticului și tradiției, eroii mei cărora le dedic un pic de imortalitate”, fotograful Răzvan Voiculescu.

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” este un album foto care împletește gastronomia cu călătoria, fotograful și echipa lui mergând în cele mai greu accesibile colțuri ale țării pentru a descoperi bucate străvechi și bucătării autentice. 

Poveștile din album nu sunt doar o încercare de consemna tradițiile legate de hrană, dar și o cercetare antropologică asupra ceea ce înseamnă hrana și bucătăriile profund românești.

Primele două volume ale trilogiei sunt: „Bucătăria Hoinară” și   „Bucătăria Hoinară se întoarce”.  

Număr de vizualizări :93


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro