„Ars Libri: Fantezie și Aventură”

nov. 30th, 2022 | By | Category: Postcard

De la  1 decembrie 2022, editura ARS LIBRI începe derularea și implementarea proiectului „Ars Libri: Fantezie și Aventură” (ALFA), cofinanțat de Uniunea Europeană, prin programul „Europa Creativă”, linia de finanțare „Circulația operelor literare europene”. Proiectul se va desfășura pe durata a trei ani. Proiectul „Ars Libri: Fantezie și Aventură” (ALFA) își propune să participe la dialogul intercultural prin traducerea, din limbi europene mai puțin utilizate, a literaturii de calitate pentru copii. Astfel, vor fi traduse, publicate, distribuite și promovate 24 de opere literare din 9 țări: Belgia, Republica Cehă, Grecia, Irlanda, Polonia, Portugalia, Suedia, Ucraina și Ungaria, existând convingerea fermă că există sinergii și valori egale între aceste culturi. ”ALFA” promovează o mai profundă înțelegere a identității culturale europene pe baza valorilor împărtășite și a respectului pentru diversitate.

Titlurile selectate vor oferi copiilor povești de mare valoare literară cu ilustrații de excepție reunite în ediții atent concepute. 

Demersul nostru urmărește susținerea circulației cărților și creșterea vizibilității acestora, astfel încât să poată fi citite de cât mai multe persoane. De asemenea, vom invita copiii între 5 și 12 ani în lumea lecturii, încurajându-i să devină cititori pe tot parcursul vieții. La ARS LIBRI, suntem conștienți de importanța cititului de la o vârstă fragedă. Cărțile îi ajută pe copii să se transforme, să descopere și să trăiască diferite experiențe, să facă alegeri și să ia decizii în același timp cu personajele, pregătindu-se astfel pentru experiențele din viața reală. Credem că o carte valoroasă pentru copii este cea care combină abilitățile cognitive ale copilului cu cele care conduc la dezvoltarea sa emoțională, morală și spirituală. O carte valoroasă pentru copii dezvoltă imaginația și creativitatea, limbajul și logica. Suntem convinși că, prin mesajele și temele lor, titlurile acestui proiect vor răspunde la întrebările copiilor, fiind elementele cheie ale începutului unei călătorii pe tărâmul cunoașterii.

Înființată în anul 2007, ARS LIBRI este o editură de prestigiu care a câștigat încrederea publicului prin seriozitate și prin calitatea materialelor editoriale apărute sub egida sa. Suntem lideri de piață în ceea ce privește materialele educaționale (manuale și auxiliare școlare aprobate ME, materiale didactice etc.) cu grad ridicat de eficacitate și aplicabilitate, adaptate la curriculum-ul școlar actual și la cerințele societății contemporane.

Recent, Ars Libri și-a diversificat gama de carte, deschizându-și portofoliul către literatura străină pentru copii (ficțiune și nonficțiune). Într-un timp scurt, editura a publicat numeroase titluri de interes, pentru vârsta 2-12 ani, apreciate deja de cititori.

Număr de vizualizări :346


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro