”Muzica pe înțelesul tuturor”. Artiștii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă

oct. 13th, 2022 | By | Category: Eveniment

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în  rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. De aceea, acest nou proiect se numește ”Muzica pe înțelesul tuturor”. Comentarii de specialitate vor transmite, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitorii și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții Filarmonicii vor oferi interpretări de referință. Recitalurile și concertele se vor desfășura fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.  Ele vor avea loc de două ori pe lună, într-o seară de miercuri, în Sala mică (recitaluri vocale și instrumentale), și într-o dimineață de duminică, în Sala mare (instrumentiștii din Orchestra simfonică a Filarmonicii și Corul academic al instituției).

Proiectul Muzica pe înțelesul tuturor propune un prim recital vocal miercuri, 19 octombrie 2022, ora 19, în Sala mică a Ateneului Român cu  titlul generic 

Arta arestată

Pagini din creația compozitorilor și poeților ce nu s-au frânt în urgia comunistă.

Un grup de cântăreți din corul Filarmonicii, alcătuit din CRISTINA VASILACHE, GEANINA MUNTEANU, RĂZVAN GEORGESCU și ȘTEFAN LAMATIC, acompaniați la pian de IULIA OLTEANU, vor interpreta pagini muzicale semnate de George Enescu, Paul Constantinescu, Mihail Jora și Dan Mizrahy ce vor fi însoțite de comentariile muzicologului MIHAI COJOCARU.

Mai multe informații despre concert pot fi găsite aici: https://www.fge.org.ro/calendar

Biletele se pot cumpăra:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata se face  doar în numerar.Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.

Prețul biletelor – 20 de lei (la care se adaugă comisionul platformei online, dacă este cazul)

Număr de vizualizări :99


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro