Lansarea volumului de poezie „În triunghiul cocorilor”, autor Maria Mănucă

oct. 20th, 2022 | By | Category: Postcard

Vineri, 21 octombrie 2022, ora 17.00, la Muzeul de Istorie Naturală Iași, B-dul Independenței nr.16, va avea loc lansarea volumului de poezie „În triunghiul cocorilor”, autor Maria Mănucă. Se vor vernisa și două expoziții de artă plastică cu lucrări semnate de Maria Mănucă și Sorana Mănucă. Vor prezenta prof.univ.dr. Petru Bejan și prof.univ.dr. Constantin Tofan. Participă: realizator TV Vasile Arhire. Moderator: dr. Victor Bejan. Amfitrion: prof.univ.dr. Eugen Târcoveanu. Organizatori: „Societatea de Medici și Naturaliști” Iași, în parteneriat cu Asociația „Universul Prieteniei” Iaşi. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

Maria Mănucă este absolventă a Facultății de Medicină Iași, membră a Uniunii Scriitorilor din România și a Uniunii Artiștilor Plastici din România. A publicat 10 volume de versuri,  a avut numeroase expoziții de artă plastică în România și peste hotare (New York, Veneția, Ierusalim, Amsterdam, Chișinău).

„Omul (Maria Mănucă), după cum ați simțit, s-a metamorfozat, este Omul-Poezie, devine din ce în ce mai mult cuvânt […] În altă ordine de idei, Cartea pe care o veți trăi citind-o este și o carte a Prieteniei care împărtășește Frumusețea […]  Sugestia cărții, la urma urmelor, ar fi că… noroc sfânt este că există viață după viață, nu contează forma acesteia: dialogurile cu cei „trecuți”, precum Dan, mama, sunt dovezi… lirice de necontestat la Judecata de Apoi a Literaturii (procesele-verbale cu viețile noastre sunt și ele… beletristică, dacă au avut frumusețe, bunătate, iertare, iubire!).” (Adi Maria Secară)

Număr de vizualizări :81


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro