Dan Mircea Cipariu, invitat special la „Deznodământul nu contează”

oct. 24th, 2022 | By | Category: Eveniment
Dan Mircea Cipariu și Gloria Maria Sultana Cipariu

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 19:00, în Mansarda Vârstelor din Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151) din București, scriitorul Dan Mircea Cipariu este invitatul special al ciclului de evenimente dedicate lecturilor, discuțiilor, momentelor de performing art, care se desfășoară sub genericul: „Deznodământul nu contează”. Alături de invitatul special și de tema ediției – ”Poetul la 50 de ani” – vor fi  scriitoarea Doina Ruști, Anca Șurian Caproș, licențiată în științe filologice, jurnalist, realizator radio (RRA), și Lorena Caldeș, muzeograf la Muzeul de Istorie al Municipiului București. Întâlnirea este moderată de actrița Adriana Irimescu.

”Doina Ruști mi-a făcut bucuria de a mă invita ca personaj principal în Mansarda Vârstelor. Voi citi din volumul META VERS, lansat de Editura Vellant chiar pe 7 septembrie 2022, în ziua când am celebrat 50 de ani de viață. Cum e Poetul la 50 de ani? Nu știu alți poeți cum sunt, dar eu la 50 de ani mă regăsesc teribil în titlul unui poem de-al meu din META VERS, fericit dar nedormit. Fericit pentru descoperirile de forme, sonuri și aure alături de fiica mea de 1 an și două luni Gloria Maria Sultana. Fericit pentru că am o soție care mă face să fiu și mai spiritual, și mai atent la proiecte și teorii curatoriale de ultimă oră. Fericit pentru prietenii mei cu care pot să exersez o gimnastică a gândirii neregimentate. Fericit pentru că, după 10 ani de tăcere editorială, m-am lăsat convins de colegul meu de generație și de MARFĂ, Dan Pleșa, să public o nouă carte, META VERS, la excelenta editură Vellant,  carte însoțită de 7 desene de Mihai Zgondoiu. Fericit pentru că am dus la bun sfârșit  proiectul literar META VERS, un proiect care sondează universurile și metaversurile care pot fi create din relațiile noastre cu noile tehnologii, Inteligența Artificială, rețelele virtuale și lumile extraterestre. Fericit că pot citi și oferi autografe din META VERS în Mansarda Vârstelor. Fericit dar nedormit! ”, a mărturisit Dan Mircea Cipariu.

Seria „Deznodământul nu contează” este lansată și produsă de Asociația Creatorilor de Ficțiune și revista Ficțiunea OPTm, în colaborare cu Muzeul Municipiului București – Muzeul Vârstelor. Proiectul este filmat de Pintadera Film. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

Dan Mircea Cipariu

Dan Mircea Cipariu (născut la 7 septembrie 1972, București), licențiat al Universității București, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale. A debutat în presa literară în 1988 (SLAST), iar editorial, în 1999, cu volumul Hai să ne-ntâlnim pe site sâmbătă seara (editura Libra). În 2007, volumul său de poeme Tsunami (editura Brumar), 2006, a primit Premiul Asociației Scriitorilor din București. În 2008, a inițiat și coordonat proiectul „Scriitori pe Calea Regală”, iar din 2009 până în prezent, proiectul „Maratonul de poezie și jazz”. Între 2011 și 2022, de Ziua Culturii Naționale, a inițiat și coordonat proiectul „Gala Tinerilor Scriitori/ Cartea de poezie a anului”. Este fondatorul și președintele asociației Euro Culturart, ce deține o galerie dedicată tinerilor artiști vizuali din Europa – „Atelier 030202”, coordonată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Este editorul www.agențiadecarte.ro, spațiu virtual în care sunt prezentate la zi evenimentele de carte și artă. Este președintele Opera Scrisă.Ro, societate de gestiune a drepturilor de autor. Volumul său singurătatea vine pe facebook, publicat în anul 2012 la Editura Tracus Arte din București, este considerat de editorul Cosmin Perța „unul dintre cele mai bune volume de poezie ale anului 2012 și nu numai”.

În 2020, a primit titlul de doctor în filologie pentru lucrarea „Tipare ale imaginii poetice”, sub coordonarea prof. univ. dr. Silviu Angelescu, la Școala Doctorală a Facultății de Litere, Universitatea din București. A predat cursuri de scriere creativă la Universitățile din Belgrad și Novi Sad, la Muzeul Național al Literaturii Române din București și în programele Centrului Cultural Arad și ale Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER).

În 2022, a publicat volumul META VERS, editura Vellant, însoțit de 7 desene de Mihai Zgondoiu.

Număr de vizualizări :269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro