Cărțile pentru micii ecologiști

oct. 4th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Editura Galaxia Copiilor lansează o nouă colecție pentru micii cititori, dedicată educației ecologice practice și creative. „Micul ecologist” debutează cu două titluri captivante, publicate în original de prestigioasa editură britanică DK. ”Reciclăm și ne jucăm!” și ”Stop risipă!” se adresează atât preșcolarilor, cât și copiilor de peste 7 ani și adulților alături de care descoperă lumea. Volumele oferă informații succinte și fascinante, soluții concrete pe care copiii le pot integra în stilul lor de viață, dar și activități care le solicită și dezvoltă creativitatea. Textele sunt organizate în paragrafe cu forță persuasivă, ușor de înțeles, iar fotografiile și ilustrațiile fresh vin în completarea lor. 

Reciclăm și ne jucăm! le oferă celor mici o multitudine de idei creative pentru reciclare și îi angajează în activități prietenoase cu mediul înconjurător. Toate proiectele presupun crearea unor obiecte noi din lucrurile aparent nefolositoare, pe care altfel le-am fi aruncat. Secțiunea „Din gunoi“ cuprinde lista de vechituri ce pot fi salvate din coș. Cu ajutorul lor, pot fi realizate o serie de minunății: hotelul albinuțelor, ghivece pentru plante, hrană pentru plante,  semne de carte, suporturi ingenioase de creioane, teatrul umbrelor, labirintul de mărgele, palatul de carton și multe altele. 

Stop risipă! este prin ea însăși un exemplu de responsabilitate, fiind tipărită cu cerneală vegetală pe hârtie din surse responsabile. Autoarea Jess French își asumă misiunea curajoasă de a expune fără menajamente multe dintre realitățile dure cu care ne confruntăm astăzi. Ea furnizează date alarmante despre poluare, defrișări, risipa resurselor naturale sau gestionarea deșeurilor. În același timp, le prezintă copiilor soluții simple cu ajutorul cărora se pot implica și pot face din planetă un loc mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru toate speciile de plante și de animale.

Jess French este medic veterinar și activistă pentru protejarea mediului, dedicându-și timpul și energia salvării planetei, dar și formării noilor generații în spirit eco. Copiii din Marea Britanie și nu numai o cunosc prin prisma cărților sale despre impactul deșeurilor asupra mediului. De asemenea, Jess realizează și emisiuni de televiziune, printre care Minibeast Adventure with Jess.

În luna octombrie, pe www.all.ro, toate cărțile pentru copii beneficiază de o reducere de 40%.

Număr de vizualizări :171


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro