5 tineri creativi pentru Neo Art CONNECT

oct. 28th, 2022 | By | Category: Eveniment

Prima platformă națională și festival de artă și știință – Neo Art CONNECT e cu ochii pe 5 tineri creativi din România! În urma unui Apel de proiecte de artă și știință, deschis până la 27 noiembrie 2022, vor fi selecționați cinci tineri din domenii precum design, arhitectură, artă, performance sau multimedia, ce vor realiza cinci lucrări multidisciplinare, la interferența cu domenii precum medicina, ecologia, noile tehnologii în TIC sau alte domenii inovatoare. Tema apelului este RECONECTARE. Pot aplica la adresa de email burse@neoartconnect.ro absolvenți de învățământ superior, cu vârste între 20-30 de ani. Cei 5 bursieri NEO ART CONNECT vor avea șansă să se alăture unei echipe de specialiști, să se regăsească pe platforma programului și în rețeaua națională, să participe la sesiunile de mentorat și să își realizeze propriul proiect cu care să participe la o serie de evenimente expoziționale. Fiecare bursier va primi 600 de euro, precum și un buget de producție de maximum 500 de euro.

”Ne dorim foarte mult prin NEO ART CONNECT să realizăm un mecanism sustenabil de încurajare a tinerilor până în 30 de ani prin care să cerceteze, să creeze interdisciplinar și să primească acces la resurse. Ne concentrăm în acest moment pe promovarea programului de burse, dar și pe crearea de punți între lumi și între oameni, deoarece fără zecile de parteneri, prieteni și creatori acest program pilot nu ar fi existat.”, a declarat  Andreea Sandu, inițiator și curator Neo Art Connect.

Neo Art CONNECT este organizat de Galateca și Asociația culturală Neo Art România, susținut de BRD Groupe Societe Generale și Fundația 9, fără de care bursele și platforma nu ar fi existat.

AgențiadeCarte.ro este partenerul media al proiectului Neo Art CONNECT.

Susținut de BRD Groupe Societe Generale

Partener strategic Fundația9

Parteneri media: Radio România CulturalMetropola TVmodernism.roBizAgenția C’ArtePropagartafeeder.roAici a Stat, Dreamingof.net, Kreatoria.ro, Finesociety.ro

Parteneri: AQUA CarpaticaDomeniile SâmbureștiNespresso


Regulamentul de participare și Fișa de înscriere pentru Neo Art CONNECT pot fi descărcate aici.

Număr de vizualizări :272


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro