Pe 2 septembrie în Bastionul Țesătorilor se încheie ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” 

aug. 29th, 2022 | By | Category: Postcard

Cei mai mici dintre ascultători s-au bucurat vara aceasta de o nouă experiență creativă în Lumea muzicii clasice și de tango, în spațiul de poveste din Bastionul Țesătorilor. Călăuză în acest itinerariu, deja îndrăgitul personaj „Muzicilă”.  Cel de al patrulea și ultimul eveniment din seria ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” va avea loc vineri, 2 septembrie, între orele 17.00 – 20.00, la Bastionul Țesătorilor/Bastionul Artiștilor din strada Coșbuc nr. 9. Copiii sunt invitați să participe la atelierele creative ”Muzicilă în Lumea Magiei” coordonate de Lavinia Dumitrescu, coach în dezvoltare personală pentru copii și adolescenți și la spectacolul-concert ”Magie în Cheia SOL” (de la ora 19.00) ai cărui protagoniști sunt pianista Mădălina Pașol și actorul Marius Drăguș /MagiTot. „În cadrul atelierelor cei mici vor confecționa felinare luminoase pentru seri liniștite și vise frumoase, iar apoi vor asista la un concert inedit ce împletește magia cu muzica de pian, acordeon, mentalism, porci de plastic, cătuşe şi fohn într-un spectacol savuros, de neuitat, în care Mădălina Paşol, pianist concertist, îşi va demonstra abilităţile muzicale în sincron cu trucurile pline de umor şi îndemânare ale lui MAGITOT.”

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile, prin rezervare pe messenger facebook.com/UCIMR.

Organizat de Asociația UCIMR – ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” aduce împreună publicul foarte tânăr și artiști de pe marile scene, într-o serie de evenimente pentru familiarizarea copiilor cu domenii culturale diverse, prin intermediul muzicii.

”Ne bucură nespus asaltul cu care copiii și părinții au luat Bastionul Artiștilor pe parcursul acestor evenimente, cred că în preferințele lor cântărește mult formatul interactiv al concertelor, fiindcă aduce un suflu proaspăt în oferta culturală autohtonă, prilejuind dialoguri educative și în același timp savuroase și sincere între interpreți și public.” (Sebastian Gheorghiu, directorul proiectului)

Până în prezent, în Bastion s-au derulat 3 ateliere creative în 10, 15 și 16 august și 3 concerte susținute de artiști de vârf, pe parcursul cărora sute de copii și părinți au aflat mai multe despre diverse stiluri muzicale în corelație cu alte domenii culturale, sub forma unor călătorii tematice al lui Muzicilă (actorii Alexandru Unguru și Ana Turoș) în lumea dansului, a istoriei și a poveștilor.

Vă invităm să urmăriți călătoriile lui Muzicilă pe pagina facebook.com/UCIMR și pe pagina facebook.com/bastionulartistilor

Fotografii de Mihai Benea (mihaibenea.ro)

Informații suplimentare despre UCIMR

www.ucimr.ro 

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea noastră vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal. 

În fiecare an, prin intermediul proiectelor noastre cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice pe tot parcursul anului; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își derulează propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri se desfășoară la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt organizate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care le lansăm periodic; peste 1.000.000 de persoane în format fizic și online  află mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe memorabile pentru public.

Număr de vizualizări :231


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro