Concursul Internaţional de Creaţie Literară  „Universul Cuvintelor”. Festivitate de premiere

aug. 29th, 2022 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 3 septembrie 2022,  ora 11.00, la „CASA CĂRȚII” Iaşi, va avea loc Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Internaţional de Creaţie Literară  „Universul Cuvintelor” – Ediţia a VII-a şi la prezentarea volumului  „Tradiții românești”, al cărui coordonator este prof. Petronela Angheluță și în care se regăsesc lucrările elevilor premiaţi. Organizat din iniţiativa Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare Chişinău – Republica Moldova, Societatea pentru Cultura și Literatura  Română în Bucovina  „Mihai Eminescu” Cernăuţi – Ucraina, Asociaţia Femeilor Românce Atena – Grecia, Alianța Românilor Italia, concursul  a avut o temă generoasă și ofertantă pentru elevi – „TRADIȚII ROMÂNEȘTI”, ceea ce a determinat  o participare neaşteptat de numeroasă (495 de elevi), iar creaţiile literare primite au fost în număr de 1033 (226 de lucrări în proză şi 807 de lucrări în versuri). AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

La eveniment participă membrii juriului, Emilian Marcu (președinte), Ștefania Hănescu Țugui, Vasile Fluturel și prof. Petronela Angheluță (secretar concurs).

Elevii premiaţi vor lectura din lucrările trimise la concurs. 

Invitați: doctor în etnografie Angela Paveliuc Olariu, Alexei Șevciuc – inspector superior (secția evaluare învățământ liceal) la Agenţia Naţională de Asigurare a Calităţii în Educație și Cercetare Chișinău – Republica Moldova, Mihai – Cezar Zaharia – inspector școlar pentru limba și literatura română la Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Moderator: Rodica Rodean – preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

Parteneri media: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Agenția de Carte, TVR Iași, TeleMoldova Plus, Radio România Iași, Radio România Cultural, Ziarul de Iași, ÎnOraș.

„… putem afirma că strădania celor care au contribuit la realizarea concursului și la publicarea cărții, profesori și elevi [ … ] merită felicitările noastre pentru modul în care au pus în valoare aspecte ce ilustrează viața materială și spirituală a locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului, arătându-ne în felul acesta specificul poporului român, ca o marcă a identității sale.” (Doctor în etnografie Angela Paveliuc Olariu).

Număr de vizualizări :134


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro