Artele focului, la Galeria Senso

aug. 20th, 2022 | By | Category: Cronica de cArte

Începând de sâmbătă, 20 august 2022, la parterul Galeriei Senso din București (Calea Victoriei 12C) poate fi vizitată expoziția colectivă „Artele focului”. Expun artiștii Dan Băncilă, Liviu Brezeanu, Lucian Butucariu, Dinu Câmpeanu, Daniela Făiniș, Denis Nanciu, Aniela Ovadiuc și Cristian Pentelescu, într-un concept curatorial propus de Ana Daniela Sultana, ca parte a programului expozițional coordonat de Ana Ștefania Andronic (BUZU), directorul artistic al Galeriei Senso. Expoziția „Artele focului” rămâne deschisă publicului în perioada 20 – 31 august 2022, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 19.00.

„La sfârșit de vară, la Galeria Senso, în paralel cu ampla și eclectica expoziție de grup «Clouds & I Clouds», curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu la etaj, se desfășoară, la parter, o altă colectivă, dedicată de această dată artelor focului, o expoziție care aduce împreună lucrări ale artiștilor Dan Băncilă, Liviu Brezeanu, Lucian Butucariu, Dinu Câmpeanu, Daniela Făiniș, Denis Nanciu, Aniela Ovadiuc și Cristian Pentelescu. Dacă la etaj practicile artistice și tehnicile plastice sunt dintre cele mai avangardiste (întâlnim, bunăoară, o instalație realizată de Beaver în care artistul îmbină în mod spectaculos pictura și realitatea virtuală), la parter selecția expozițională mizează mai de grabă pe modalități tradiționale de exprimare artistică: ceramică (Aniela Ovadiuc), porțelan (Daniela Făiniș), sticlă modelată la cald (Lucian Butucariu), sculptură în lemn sau bronz (Dan Băncilă, Liviu Brezeanu, Dinu Câmpeanu și Cristian Pentelescu). Indiferent de etaj, inovația și originalitatea sunt la ele acasă. Dacă majoritatea artiștilor reuniți în «Artele focului» sunt deja consacrați – nu doar pentru publicul galeriei, ci pentru publicul de artă contemporană în general – avem de-a face și cu o revelație: Denis Nanciu, un reprezentant al generației tinere (n. 1999), masterand la UNArte, Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal, artist care este prezent în expoziție cu un obiect sculptural realizat din sticlă și metal, al cărui mesaj (fiind vorba de o geantă) poate face trimitere la paradigma consumeristă sau la discursul ecologic.” – Ana Daniela Sultana, curator

Galeria Senso este o inițiativă a antreprenoarei Anca Vlad, susținută de Fundația Fildas Art și de farmaciile Catena, prin programul Catena pentru Artă, în calitate de sponsor.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, pe care le poate spori prin oferta sa culturală, Galeria Senso organizează periodic expoziții însoțite de materiale promoționale – cataloage editate în condiții tehnice deosebite, volume cu caracter monografic, flyer-e, știri, reportaje și filme de artă care se difuzează pe postul de televiziune online cu același nume (www.sensotv.ro).

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează și platforma unui magazin online, oferind posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur click.

Număr de vizualizări :174


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro