„Kiritza sau Jocul de-a…” pe scena Sălii Mari a TNRS

iun. 24th, 2022 | By | Category: Postcard

Spectacolul „Kiritza, sau jocul de-a…”, realizat și regizat de coregraful Gigi Căciuleanu, va participa la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfășoară în perioada 24 iunie – 3 iulie 2022. „Kiritza” va urca pe scena Sălii Mari a Teatrului Național Radu Stanca duminică, 26 iunie, de la ora 16.00. De câteva zile spectacolul TNB este sold out. Printre dansActorii și dansActrițele care vor evolua sub bagheta lui Gigi Căciuleanu la Sibiu se numără Aylin Cadîr, Fulvia Folosea, Victoria Dicu, Lari Giorgescu, Ciprian Nicula, Axel Moustache, Mihai Munteniță, Petre Ancuța, Florin Călbăjos, Mihai Calotă, Ionuț Toader și bineînțeles, soprana Oana Berbec, cea care a devenit cea mai modernă Chiriță a lui Alecsandri, o divă în viziunea celebrului coregraf și regizor român Gigi Căciuleanu.

Jocul de-a… Amorul?… Diva?… Cuceritul?… Cântatul? Imaginație ‒ musai să fie! ‒ ca să intrați în jocul propus de regizorul-coregraf, să savurați textele lui Alecsandri traduse în vorbă mișcată și vorbă cântată, să descâlciți ițele întortocheate ale intrigilor Kiritzoaiei ajunsă fermecătoare divă de operă ‒ Kiritza-și schimbă vocea, dar năravurile ba! ‒ înzestrată cu acute dintre cele mai strălucite și amețitoare.

Spectacolul este produs de Teatrul Național din București, în coproducție cu Fundația Art Production și Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu sprijinul JTI, fiind prezentat în premieră la 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri. „Kiritza sau Jocul de-a…” este o reverență de la un aristocrat al dansului pentru un aristocrat al condeiului din secolul al XIX-lea.

Număr de vizualizări :226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro