spot_img

”Acolo unde cântă racii” și ”După ce am găsit fericirea” – două cărți-fenomen de citit înainte de lansarea ecranizărilor

Adevărate fenomene editoriale, bestselleruri cu zeci de milioane de exemplare vândute în toată lumea, ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens (Pandora M) și ”După ce am găsit fericirea” de Anna Todd (Editura Trei) sunt romanele care stau la baza unora dintre cele mai așteptate filme ale verii. Cele două ecranizări vor rula în cinematografele din România în luna august a acestui an: ”Acolo unde cântă racii” va avea premiera pe 19 august, iar ”După ce am găsit fericirea” va rula pe marile ecrane din 26 august 2022. Dacă o lungă perioadă au existat „rivalități” între romane și ecranizările lor și dezbateri pe tema „Care este mai bun, filmul sau cartea?”, anul acesta situația se anunță radical diferită, deoarece filmele sunt considerate ambasadori care pledează în favoarea lecturii, iar scriitorii se implică fără rezerve în transpunerea poveștilor pe marele ecran. 

Taylor Swift a compus cântecul Carolina înainte de a fi turnat filmul Acolo unde cântă racii

Cu 11 premii Grammy în palmares, cântăreața americană Taylor Swift este și o mare amatoare de lectură. Acolo unde cântă racii este una dintre cărțile sale preferate, care a captivat-o în momentul când a descoperit-o, în 2018. Iar după ce a aflat că Reese Witherspoon o va ecraniza, a știut clar că își dorește să fie parte a acestui film. „Acolo unde cântă racii este o carte care pur și simplu m-a absorbit când am citit-o, acum câțiva ani. Și, imediat ce am auzit că este în lucru un film în care joacă incredibila Daisy Edgar-Jones și este produs de sclipitoarea Reese Witherspoon, am știut că vreau să fiu parte din el pe zona muzicală” a scris Taylor Swift pe contul său de Instagram. „Am compus singură cântecul Carolina și l-am rugat pe prietenul meu Aaron Dessner să fie producător. Am vrut să creez ceva obsedant și eteric, care să se potrivească aceastei povești hipnotice”, a adăugat cântăreața.

Acolo unde cântă racii, fenomenul care a cucerit peste 12 milioane de cititori

Thrillerul prezintă povestea lui Kya Clark, o tânără care a crescută singură în mlaștinile din Carolina de Nord. Considerată o sălbăticiune, Kya, numită și Fata Mlaștinii, este respinsă și desconsiderată de localnicii din Barkley Cove. Însă când doi tineri din oraș,  Tate Walker și Chase Andrews se lasă atrași de frumusețea sălbatică a fetei, Kya se simte tentată de perspectiva unei vieți noi, fără măcar să se gândească la ce-ar putea să-i aducă viitorul.

După ce am găsit fericirea, un film despre latura mai puțin frumoasă a  romantismului

Tradusă în peste 30 de limbi și citită online de mai mult de 1 miliard și jumătate de persoane, Anna Todd, autoarea seriei After, este un fenomen literar în sine. Personajele centrale ale seriei sale, Tessa și Hardin, au fost văzute ca o replică modernă a lui Darcy și Elisabeth, din clasicul Mândrie și prejudecată.

După ce am găsit fericirea este cel de-al patrulea volum din seria After și constituie sursa inspirației și pentru cea de-a patra ecranizare așteptată să ajungă în cinematografe în luna august. „Fiecare are propriii săi demoni”, spune Tessa în trailerul filmului. „Îi înfrunți și, chiar când crezi că ai câștigat, se dovedește că nu erau demonii tăi…

Regizat de Castille Landon, filmul îi are în rolurile principale pe tinerii actori Hero Fiennes Tiffin și Josephine Langford. După ce am găsit fericirea aduce mai multă tensiune în relația dintre Tessa și Hardin. Regizoarea Castille Landon a precizat că modul realist în care este analizată iubirea a determinat-o să se alăture producției acestei serii. „Intenția mea a fost să arăt că relațiile romantice nu sunt chiar întotdeauna frumoase”, a scris ea pe Twitter.

Când se părea că relația lor va merge mai departe fără probleme, Tessa înțelege că trecutul lui Hardin este singurul care le poate sabota viitorul. Ce faci când cel mai mare inamic al iubirii tale este ascuns în părțile tenebroase ale sufletului celui pe care-l iubești? Determinată să lupte pentru relația ei, Tessa are totuși o îndoială: există victorie într-o astfel de bătălie sau ceea ce trebuie să jertfească pentru a câștiga este chiar identitatea ei?

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508