EUROPAfest #29, ”Seara Palatului Elisabeta”

mai 4th, 2022 | By | Category: Postcard

Marti, 3 mai 2022, ora 18:00 s-a celebrat S”eara Palatului Elisabeta” dedicată Festivalului Internațional EUROPAfest, in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu. La evenimentul din soseaua Kiseleff au participat directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos și reprezentanți ai mediului de afaceri. Muzica unește. Ultimii 2 ani au reprezentat o provocare majoră pentru evenimentele muzicale și e nevoie de solidaritate, de un sprijin din partea sectorului corporate pentru a se relansa acest domeniu. În 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment din România căruia Casa Regală i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 a fost inclus pe lista celor mai apreciate festivaluri din Europa, primind titulatura de festival EFFE | Europe’s Finest Festivals. Ediția cu nr. 29 a Festivalului Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, are loc în perioada 1-9 iulie 2022. În fiecare an, peste 250 de artiști de pe tot globul prezintă producții de excepție din patru genuri muzicale – jazz, blues, pop și clasic. 

În urma selecției realizate de organizatori și specialiști au fost invitate 23 de trupe de jazz din 23 de țări: Africa de Sud, Australia, Belgia, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Indonesia, Iran, Israel, Italia, Marea Britanie, Nigeria, Olanda, Polonia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, Țara Galilor, Tunisia, Turcia și Ucraina. Artiștii vor oferi un maraton de muzica sub formă de concerte de jazz, concurs, seri de jam session, repetiții deschise, ateliere pentru public, sesiuni de autografe și master-classes. 

 

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi Peter Autschbach – chitară și Samira Saygili – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia. Evenimentul are loc pe 1 iulie, ora 20:00, la Sala Auditorium – Muzeul Național de Artă al României / Palatul Regal.

 

It’s all about live, quality music !” este sloganul ales pentru 2022.

Festivalul EUROPAfest este un eveniment premium pentru cei pasionați de muzică. Este destinat în egală măsură unui public rafinat și celor care vor să experimenteze aceste genuri muzicale.

Scopul său, încă de la prima ediție, a fost sa aducă în România artiști ai scenelor internaționale, criteriul de selecție fiind valoarea muzicală și nu campania de marketing sau de promovare a vreunui artist. În continuare organizatorii se încăpățânează să păstreze același format, calitate vs comercial, atât din respect pentru publicul spectator, cât și pentru muzica adevărată.

 

Biletele vor fi puse în vânzare în curand pe platforma iabilet.ro.

Număr de vizualizări :242


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro