REZIDENȚA21 lansează un apel deschis pentru producătoarele și muzicienii din Ucraina care se refugiază în România din cauza războiului

apr. 1st, 2022 | By | Category: Postcard

Până miercuri, 6 aprilie 2022, femeile, persoanele trans și non-binare de orice etnie, vârstă sau abilitate, care lucrează sau experimentează la orice nivel cu sunetul și muzica și care se refugiază în prezent în România din cauza războiului din Ucraina mai pot aplica la apelul de anul acesta al programului pentru muzică independentă și experiment Rezidența21. Așadar, Rezidența21 caută 8 artiști și artiste pasionate de muzică, care să colaboreze în ediția de anul acesta alături de cei 8 artiști din România selectați de curatoarea programului, Mihaela Cîrjan, anume: Borusiade, Lili Putana, Suce Fraga, Ricky Horror, +SHE+, Sofia Zadar și duo-ul #FLUID, format din Alex Bălă și Paul Dunca / Paula Dunker. Ediția a 2-a a Rezidența21, organizată cu sprijinul MUSIC INNOVATION HUB – în cadrul programului Mission Diversity, alături de Asociația Letea în UNESCO și cofinanțată de AFCN, oferă ocazia de a colabora într-un studio din București începând din luna aprilie, o rezidență artistică de 10-14 zile în satul Letea din Delta Dunării în vară, organizarea comună a programului și a procesului de lucru, producție video, concerte, documentare, acces la rețeaua de producție și distribuție a platformei și un onorariu de 1000 euro/persoană. 

Pentru înscriere, așteptăm la rezidentza21@gmail.com un mail cu un link către o piesă sau orice formă de muzică proprie și câteva cuvinte despre cine sunteți, ce vă doriți și nevoile pe care le aveți, în limba română, engleză, ucraineană sau rusă. Nu acceptăm atitudini de ură sau discriminatorii.

 

Rezidența21 este o inițiativă MATKA. Proiect realizat cu sprijinul Music Innovation Hub, PRS Foundation și Keychange în cadrul Mission Diversity. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Număr de vizualizări :300


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro