”The Birth of a Nebula”. Expoziție de pictură – Maria Tureanu

mart. 31st, 2022 | By | Category: Eveniment

Expoziția ”The Birth of a Nebula”, a artistei Maria Tureanu abordează metaforic tema nașterii-renașterii unui cosmos.  Într-o perioadă aflată sub semnul pandemiei și nesiguranței, artista aduce prin cele 17 lucrări expuse la Galateca,  un omagiu vieții, speranței și luminii din fiecare dintre noi. Colaborarea cu Maria Tureanu a început în urmă cu aproape 10 ani, brandul Marie Nouvelle, inspirat de lucrările artistei, fiind prezent constant în gallery shop-ul NeoGalateca, fiind printre primii care au lansat conceptul de  wearable art. The Birth of Nebula este prima expoziție găzduită la Galateca dedicată lucrărilor de artă. ”Am fost nevoiți să ne reașezăm universul interior după fluxul și ritmul nou impus. Unii dintre noi au strălucit, alții s-au readaptat, au renăscut și au luat-o pas cu pas.” spune Maria Tureanu. AgențiadecArte.ro este partener media al evenimentului.

The Birth of Nebula este o metaforă a renașterii prin suferință, Lucrările sunt o explozie de culoare și energie, de elemente florale sau geometrice, fiecare tușă a artistei aducând un plus de speranță.

The Birth of Nebula rămâne deschisă la Galateca în perioada 28 martie – 3 aprilie. Vernisaj marți, 29 martie, ora 18:30.

 

Maria Tureanu. Artist vizual, pictoriță și designer de obiect. Absolventă a Facultății de Drept și a Scolii de pictură, Maria Tureanu a lăsat ca pasiunea pentru artă să-i definească viața. Astăzi artista are la activ expoziții de grup și personale, lucrările sale regăsindu-se în colecții private din țară și străinătate. Printre expozițiile solo putem menționa L’Heure Bleue de la Pavot Gallery, Wings of Change la Artfooly Art Center sau Silk Art la Artmark, prezența la Art Safari în expoziții de grup. In prezent trăiește și lucrează în București.

Parteneri media: Radio România Cultural Cultural, Metropola TV, modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, Propagarta

 

Număr de vizualizări :262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro