Adunarea Generală de Alegeri și Dare de Seamă a Asociației UNITER pentru perioada septembrie 2018 – aprilie 2022

apr. 12th, 2022 | By | Category: Postcard

În data de 11 aprilie 2022, la ora 11.00 la Sala Media a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București a avut loc Adunarea Generală de Alegeri și Dare de Seamă a Asociației UNITER pentru perioada septembrie 2018 – aprilie 2022. Au fost prezenți 100 de artiști membri UNITER din cei 1820 care fac parte din uniune la această dată. Ceilalți membri au avut posibilitatea de a-și exprima votul prin email sau poștă. În urma votului Adunării Generale, artistul Dragoș Buhagiar a fost ales în funcția de Președinte al Uniunii Teatrale din România în echipă cu Aura Corbeanu, manager cultural, ca Vicepreședinte pentru perioada 2022 – 2026. 

Ca mod de funcționare, UNITER este condus de Senatul UNITER-Consiliul director alcătuit din 19 artiști, personalităţi ale vieții teatrale românești. Aceștia au fost aleși prin votul liber al tuturor membrilor UNITER care au dorit să își exprime opțiunea. Conform Statutului, Preşedintele Dragoș Buhagiar, scenograf și Vicepreşedintele Aura Corbeanu, manager cultural, deja aleşi, fac parte din Senat.

 

Noul Senat UNITER, votat şi ales pentru următorii patru ani, este format din:

 

 1. Ana Ciontea, actriță
 2. Emil Boroghină, actor
 3. Victor Rebengiuc, actor
 4. Vlad Zamfirescu, actor
 5. Miklós Bács, actor
 6. Virginia Mirea, actriță
 7. George Mihăiță, actor
 8. Marcel Iureș, actor
 9. Adi Carauleanu, actor (membru supleant)
 10. Radu Afrim, regizor
 11. Tompa Gábor, regizor
 12. Felix Alexa, regizor (membru supleant)
 13. Puiu Antemir, scenograf
 14. Adrian Damian, scenograf (membru supleant)
 15. Marina Constantinescu, critic de teatru
 16. Alice Georgescu, critic de teatru
 17. Doina Modola, critic de teatru (membru supleant)

 

Număr de vizualizări :210


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro