Premieră la Teatrul Bulandra

mart. 30th, 2022 | By | Category: Eveniment

”de ce să fii frumos” de Neil LaBute deschide seria spectacolelor UNATC prezentate la Bulandra în cadrul proiectului ”Bulandra tinerilor absolvenți”. Sâmbătă, 2 și duminică, 3 aprilie 2022, de la orele 19:00, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, va avea loc premiera spectacolului ”de ce să fii frumos” de Neil LaBute, în regia Marei Oprea. Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului ”Bulandra tinerilor absolvenți” și va intra temporar în repertoriul Teatrului Bulandra în urma parteneriatului cu UNATC ”I.L. Caragiale”, parteneriat care își propune să vină în întâmpinarea nevoii de afirmare a tinerilor absolvenți ai UNATC. ”Parteneriatul cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” este un demers prin care încercăm să creăm o rampă de lansare pentru tinerii absolvenți, să fim alături de ei și să-i sprijinim, oferindu-le, astfel, oportunitatea de a face primii pași pe o scenă profesionistă.”  Vlad Zamfirescu, directorul Teatrului Bulandra

de ce să fii frumos
de Neil LaBute, traducerea Alexandru Gorghe

 

Ce înseamnă frumusețea? Sau cum putem să definim ceva ca fiind frumos? Încă din Grecia Antică și până astăzi, filosofii, scriitorii, oamenii de știință, artiștii, matematicienii, au încercat să explice de ce considerăm ceva ca fiind frumos. Însă, de-a lungul mai multor epoci, uneori și în cadrul aceleiași culturi, diferitele concepte de frumos au intrat în conflict unele cu altele. 


Influența frumuseții în calitate de construct social se resimte în două acte de răsturnări, dialog dinamic și situații imprevizibile, care unesc deopotrivă umorul și dramaticul. 


„de ce să fii frumos” de Neil LaBute conturează două povești de dragoste asimetrice, care surprind, în două ipostaze, viața domestică de cuplu și felurile în care nesiguranța, frustrarea și furia alterează legăturile interumane.

 

Cu: Vlad Lință, Daria Pentelie, Daniel Nuță și Ana Bumbac

 

Regia: Mara Oprea
Decor: Gabi Albu
Costume: Clara Dumitrescu

Lighting Design: Daniel Klinger
Mișcare scenică: Ruxandra Bobleagă
Artist video: Miruna Croitoru
Ilustrație muzicală: Adrian Piciorea
Consultant artist: Raluca Cîrciumaru

Foto: Maria Oprina
Afiș: Gabi Albu

 

Spectacolul conţine limbaj licenţios. Nu este recomandat copiilor sub 16 ani.

__________________

Începând cu acest an, publicul bucureștean, iubitor de teatru va avea posibilitatea să vadă pe scena Teatrului Bulandra cele mai reprezentative producții ale absolvenților UNATC. 

Teatrul Bulandra, în parteneriat cu UNATC ”I.L.Caragiale”, demarează un nou proiect care vine în întâmpinarea nevoii de afirmare a tinerilor absolvenți ai UNATC – ”Bulandra tinerilor absolvenți”.

Proiectul presupune preluarea, în stagiunea curentă a Teatrului Bulandra, a unor producții realizate de către noua generație de artiști la finalul programelor de Licență și de Masterat și prezentate în cadrul Galei absolvenților UNATC.

Anul acesta, au fost selectate două dintre producțiile prezentate în cadrul Galei absolvenților UNATC, acestea urmând să facă parte, temporar, din repertoriul teatrului:

  • ”de ce să fii frumos” de Neil LaBute, regia Mara Oprea (clasa conf. univ. dr. Anca Bradu)
  • ”Cântăreața cheală” de Eugene Ionesco, coordonatori: prof. univ. Dr. Valeria Sitaru și lector univ. dr. Vald Logigan

 

Număr de vizualizări :282


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro