Lansare de carte: „Pălăriile sunt excepționale”, de Matei Dimonu

mart. 30th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Editura Tracus Arte, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă aşteaptă sâmbătă, 2 aprilie 2022, ora 14.00, la Sala Acvariu unde va avea loc lansarea volumului ”Pălăriile sunt excepționale”, de Matei Dimonu, ilustrat de Nicoleta Stoian, apărut la editura Tracus Arte. În fiecare an, pe 2 aprilie, data naşterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, sărbătorim și Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii. Invitați alături de autor: Alina Bottez, Maia Morgenstern, Vasile Ernu. Moderator: Ioan Cristescu. În urma unei întâlniri neobișnuite, un cal obișnuit, pe nume Ilie, decide să fugă de la ferma pe care a știut-o toată viața și să pornească în căutarea obiectului pe care l-a vrut toată viața fără să știe: o pălărie de soare. Înainte de a-și termina călătoria, are câteva popasuri de făcut.

 

Nu exista lucru care să determine acest lipițan să aibă gânduri în afara țarcului său. Ideea de a părăsi țarcul pentru deșert părea a fi una extrem de stupidă, chiar și pentru un cal fără prea multe păreri. Aceste concluzii au fost bine zidite în capul său după ani și ani de trăit în țarcul său.

Toate acestea s-au schimbat în numai jumătate de minut.

 

Născut în 2002, absolvent al Colegiului Național „Ion Neculce” și student al Facultății de Limbi și Literaturi Străine din București, Matei Dimonu este un scriitor debutant, bucuros că poate fi citit. Îi plac pălăriile.

 

Născută în 2001, absolventă a Colegiului Național „Iulia Hașdeu” și studentă a Facultății de Chimie Medicală din Timișoara, Nicoleta Stoian este o ilustratoare fenomenală. Îi plac pălăriile

 

Număr de vizualizări :290


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro