Expoziție personală Ana Ștefania Andronic (BUZU), la galeria DANA din Iași

mart. 6th, 2022 | By | Category: Eveniment

Marți, 8 martie 2022, începând cu ora 18.00, la Galeria DANA din Iași (str. Prof. Cujbă, nr. 17), are loc vernisajul expoziției de grafică „On the top of my lungs” a artistei vizuale Ana Ștefania Andronic (BUZU).

Personala este curatoriată de Smaranda Bostan și Maria Bilașevschi și poate fi vizitată în perioada 8-31 martie 2022.

«„On the top of my lungs” te introduce în realitate. […] Privind-o fără a cunoaște intențiile artistei, expoziția se prezintă ca un barometru societal, o frescă hiper-umanizată a pandemiei, un discurs modal presărat de metafore. Odată ce intri, pas cu pas, în universul recent al Anei Andronic, interacțiunea cu lucrarea, mediată prin mișcare, text, sunet, începe să te cuprindă, aerul se subțiază și în fața liniilor șerpuitoare, a fragmentelor de text ce strigă spre tine, a ochilor care se multiplică, simți durerea, pierderea, angoasa.

Încărcătura personală a proiectului face ca tot ceea ce vedem să fie intim conectat realității, portrete ale unor persoane reale, suferinde, experiența sistemului sanitar post-covid, poveştile spuse ori ascunse în spatele măştilor, prinse într-un carusel de semne ce pare a se învârti continuu, strângând în spirală toate speranțele și neliniștile, întăresc discursul auto-referențial.» (Maria Bilașevschi, critic de artă)

Ana Ștefania Andronic (BUZU) este artistă vizuală formată ca graficiană, fiind absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, promoția 2004, unde l-a avut profesor îndrumător pe Mircia Dumitrescu. Membră  a Uniunii Artiștilor Plastici din România încă din 2014, Ana Ștefania Andronic este, totodată, fondatoarea Galeriei Fără Nume și directorul artistic al Galeriei Senso din București. Practica sa artistică este complexă, incluzând animație, ilustrație, artă digitală, pictură, grafică și instalație grafică. Activitatea sa expozițională cuprinde, pe lângă numeroase expoziții personale și de grup, participări cu lucrări sau expoziții personale la bienale, târguri și saloane de artă locale și internaționale.

Număr de vizualizări :484
Tags: , ,


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro