Pe Dealul Melcilor cu Ion Topolog

feb. 18th, 2022 | By | Category: Postcard

Eveniment organizat de Asociația ”La Inimi. Transilvania-Valori Țărănești”, această a treia întâlnire reunește nu numai personalități din domeniul cultural- scriitori, editori, cercetători, ci și prieteni, foști elevi, oameni care au venit în contact, de-a lungul unei cariere de peste 40 de ani, cu scriitorul și profesorul Ion Topolog. Pentru 21 februarie 2022 scriitoarea Carmen Gheorghe propune un remember al anului 1986, an în care a apărut, la editura Albatros din București, romanul ”URMAȘII LUI EUCLID”, o carte cu poveste. Acesta este pretextul invocat pentru a identifica în ea promoția liceului A.Șaguna din Brașov despre care este vorba- a 125-a. 

Participă din partea Uniunii Scriitorilor Brașov scriitorii- Rodica Bretin, Adrian Lesenciuc, Mihaela Malea Stroe, Ionel Simotă, Luminița Cornea, Iulian Cătălui, Carmen Gheorghe. Personalități ale Brașovului- Virgil Oniță- Grupul Libris Editorial, Adrian Vălușescu- director, Centrul Cultural Reduta vor avea intervenții in memoriam cu privire la activitatea scriitorului Ion Topolog.

Din partea grupului de elevi brașoveni FRIZE participă, cu un moment de recitare, eleva Oana Manițiu de la colegiul Național A.Șaguna.

Deci PERSONAJE ȘI OAMENI REALI în romanele lui Ion Topolog este propunerea lunii februarie 2022.

Ca și în cazul celorlalte ediții, aceste călătorii pe dealurile Brașovului, prin oraș, prin școală ne întorc spre existența culturală a unui om pe care îl putem califica drept un taumaturg al formării multora dintre personalitățile invitate.

 

Începînd din luna decembrie a anului trecut, Asociația LA INIMI.TRANSILVANIA.VALORI ȚĂRĂNEȘTI și-a  propus ca aceste întâlniri lunare din data de 21 să reunească în jurul lui Ion Topolog tot ce este legat de valorile culturale permanente- poveștile, cărțile, creatorii!

Link  eveniment Join our Cloud HD Video Meeting

Număr de vizualizări :273


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro