Lansare de carte online: ”Punctul sensibil”, de Vasile Popovici

feb. 18th, 2022 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 21 februarie 2022, la ora 19.00, sunteți invitați la lansarea online a volumului ”Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu”, de Vasile Popovici, apărut la Editura Cartier, în colecția Rotonda. Vor participa : Tatiana Ciocoi, Laszlo Alexandru, Radu Vancu,  Marius Miheț, Vasile Popovici. Moderator: Emilian Galaicu-Păun.

Discuția va fi transmisă live, pe paginile facebook ale Editurii Cartier și Librăriilor Cărturești.

 

Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

Evenimentul este organizat de Librăriile Cărturești și Editura Cartier.

„Un eseist briant, combinând cu dexteritate instrumentaţia teoretică şi graţia scriiturii.” (Paul Cornea)

„Frumuseţea eseurilor constă tocmai în credibilitatea şi originalitatea ipotezei teoretice şi în eleganţa argumentării ei.” (Marian Papahagi)

 

VASILE POPOVICI, eseist, critic și teoretician literar, profesor habil. la Universitatea de Vest din Timișoara, unde predă cursuri de literatură franceză, hermeneutică și comunicare interculturală. Doctor al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1997). Consul general al României la Marsilia (1998-2002), consilier de comunicare al Ambasadei României la Paris (2002-2005), ambasador al României în Regatul Maroc (2006-2011) și în Republica Portugheză (2011-2016).

 

Debut editorial la Cartea Românească cu volumul Marin Preda – timpul dialogului (1983, premiul de debut al Uniunii Scriitorilor). Publică la aceeași editură, în 1988, volumul Eu, personajul. În 1997, apare la Editura Echinox Lumea personajului. O sistematică a personajului literar și, în același an, la aceeași editură, Rimbaud (premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara), reeditat în 2006 la Editura Cartea Românească. Coautor al Dicționarului Scriitorilor Români coordonat de Mircea Zaciu, Marian Papahagi și Aurel Sasu. În 2017, publică la Editura de Vest volumul Six microlectures. Colaborator la câteva din principalele reviste culturale din țară.

 

Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu (eseuri), de Vasile Popovici (Rotonda). Broșată, 232 pag. Preț: 33 RON/139 MDL

Carțile pot fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

 

De asemenea, pot fi comandate și online:

 

https://carturesti.ro/carte/punctul-sensibil-1284853864?p=2

Număr de vizualizări :386


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro