„Iubește-mă!”, de Stelian Țurlea

feb. 21st, 2022 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Integral a apărut un nou microroman semnat de Stelian Țurlea. ”O femeie trecută de cincizeci de ani, care a avut o căsnicie normală de două decenii, sfârșită printr-un divorț dureros (există și alt fel de divorțuri?), și o altă căsnicie fericită de câțiva ani, soțul plecând de astă dată în altă lume, se simte încă tânără fizic și psihic și vrea să trăiască din plin anii pe care îi mai are. Vrea să iubească din nou. Convinsă că și omul matur are dreptul la iubire și oricând trebuie să încerce să fie fericit, să caute, să găsească, să greșească, să piardă, să nu abandoneze. Nu mai are curaj și îi povestește trăirile ei unui scriitor, poate din cartea pe care acesta eventual o va scrie va reuși să înțeleagă și să se înțeleagă. O carte despre puterea iubirii și puterea literaturii. Și o dezvelire de suflet.”

Scriu editorii: „Iubirea – trăită, ofilită, din nou descoperită, pierdută. Mereu aceeași: nevoia de iubire. Și teama de ea. Eroina acestei cărți a trecut prin toate aceste stări, le descrie, dar știe și că doar literatura o va ajuta să le înțeleagă și să se înțeleagă.

O suită de relatări ale unei femei curajoase, în căutarea unui autor care să le transforme într-o carte, pentru ea și pentru toți cei ce o vor citi.”

„Orice ar spune lumea pudibondă – gândește la un moment dat eroina – nimic nu e mai important pe lumea asta decât iubirea pentru sexul celălalt, dacă n-am fi ipocriți, am ieși în stradă cu toții strigând

iubește-mă! iubește-mă! iubește-mă! iubește-mă!

până ne pierdem vocile”

Sau, spune ea în alt moment:

„O poveste atât de îngrozitor de banală, că nici nu merită să te apleci asupra ei – și nu mai înțeleg, ce afli în plus de milioanele de povești care au fost aidoma?

asta e viața, doar banalități care ne dau peste cap?”

Asta este viața, la orice vârstă.

 

Număr de vizualizări :389


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro