Catalogul volumelor publicate de Contemporary Literature Press

feb. 22nd, 2022 | By | Category: Postcard

Printr-un comunicat de presă, semnat de profesoara Lidia Vianu, Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România anunță apariția, astăzi 22 februarie 2022, a „Catalogului volumelor publicate de Contemporary Literature Press”. 

„Editura care de curând a luat <<Premiul Editura anului 2020>> la Gala Premiilor APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, dar și al Directorului Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu), a început foarte modest, în biroul meu de acasă. Un computer, internetul, și MTTLC–un program masteral de la care am învățat, cred, mai mult decât i–am învățat eu pe masteranzi.

La 12 ani de atunci, ne apropiem de 500 de volume, dintre care 130 sunt cercetare științifică de vârf [A Manual for the Advanced Study of James Joyce’s Finnegans Wake] și o metodă în șapte volume de predare a limbii engleze prin traducere gramaticală studenților români.
Volumele editurii Contemporary Literature Press au zeci de mii de descărcări, în ciuda faptului că motoarele de căutare de pe internet își însușesc volumele noastre și maschează în acest fel adevăratul număr al celor care ne citesc. Atâta vreme cât cărțile sunt citite, tolerăm acest furt intelectual, pentru că noi suntem o editură total non–profit, și, când lansăm o carte, nu ne dorim decât ca ea să fie de folos cât mai multor cititori.
Descărcarea volumelor noastre este gratuită. Dorința noastră este să ajutăm pe toți cei care vor să învețe limba engleză și să se apropie de literatura acestei limbi. Dar, pe lângă scopul nostru didactic, avem și unul cultural: ne–am propus să fim o punte între scriitorii contemporani români și cei de limbă engleză. Cred că ne–am făcut cunoscuți, și cu siguranță vom continua să traducem și să răspândim opere literare românești și britanice. Contemporane, dar nu numai.
Lansăm acum catalogul volumelor CLP, în speranța că vor veni către noi mereu mai mulți cititori. Nu există răsplată mai de dorit pentru o carte de literatură decât iubirea pentru lumina scrisului, pe care, sperăm noi, o descoperă toți cei care ne citesc, și cărora le mulțumim că sunt cu noi de 12 ani.

Volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/Authors.html

Număr de vizualizări :302


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro