Ziua Culturii Naționale la Institutul Francez din România la Timișoara

ian. 11th, 2022 | By | Category: Postcard

Anul acesta, debutul sezonului cultural al Institutului Francez din România la Timișoara coincide cu Ziua Culturii Naționale. În plus, 15 ianuarie 2022 marchează și cea de-a 172-a aniversarea a nașterii marelui poet Mihai Eminescu. O dublă celebrare a culturii, pe care Institutul Francez din România la Timișoara și librăria ”La Două Bufnițe” vă invită să o sărbătoriți sâmbăta aceasta, începând cu ora 19:00, printr-o seară de literatură și muzică. Pe acordurile de violoncel ale minunatei Alexandra Guțu, Robert Șerban și Alexandru Condrache vor prezenta cea mai recent apărută carte a scriitorului Vasile Popovici: ”Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu” (ed. Cartier). Personalitate emblematică a culturii naționale și locale, domnul profesor universitar Vasile Popovici este unul dintre cei mai importanți intelectuali contemporani și un susținător înrăit al francofoniei. 

Vorbind despre lucrarea sa, criticul literar Alexandru Călinescu afirmă în Ziarul de Iași: „E lipsit de sens să-ţi temperezi entuziasmul atunci când te afli în faţa unei cărţi excepţionale, admirabil scrisă de la un capăt la altul şi de o intensitate a reflecţiei de care doar puţine spirite sunt capabile. Cartea se intitulează Punctul sensibil. De la Mihai Eminescu la Mircea Cărtărescu (ed. Cartier) şi este semnată de unul dintre cei mai importanţi intelectuali români contemporani, Vasile Popovici. Profesor la Universitatea din Timişoara, cu o frumoasă carieră în diplomaţie (a fost, printre altele, ambasador în Portugalia şi în Maroc), prezenţă activă în viaţa civică, Vasile Popovici este autorul mai multor volume de critică, printre care un superb eseu despre Rimbaud. Prin Punctul sensibil criticul se reîntoarce la uneltele sale şi o face în chip strălucit.”

 

În conformitate cu reglementările în vigoare, evenimentul se va desfășura cu un număr limitat de participanți. Persoanele care nu au reușit să-și rezerve un loc la eveniment vor putea urmări transmisiunea LIVE pe pagina de Facebook a Institutului Francez din Timișoara.

 

Număr de vizualizări :356


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro