Ziua Culturii Naționale la Centrul de Cultură „George Apostu”

ian. 11th, 2022 | By | Category: Eveniment

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău organizează sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 11.00, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”, evenimentul cultural „Nu spera și nu ai teamă” – 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău. Ziua Culturii Naționale are o vibrație aparte, este o sărbătoare a spiritului românesc, prin care se acumulează noi și valoroase abordări privind recunoașterea și prețuirea valorilor naționale, simultan cu întărirea convingerii că identitatea națională reprezintă puntea care ne-a legat, ne leagă și ne va lega de întreaga umanitate. Colegiul Național de Artă „George Apostu” s-a alăturat acestei manifestări,  într-o comuniune de „gând și simțire”, cu un program muzical oferit de prof. Andreea Simon și prof. Elvis Condrea (pian), alături de elevii acestora, care vor interpreta lucrări cu profunde semnificații cultural-spirituale:

Cioiniag Miruna, clasa a XI-a D

„Pe lângă plopii fără soț”, muzica Guilelm Șorban

 

Coman Irene, clasa a XII-a A

„Stelele-n cer”, muzica Nicolae Bretan

 

Agiurgioaiei Andreea și Bogdan Iorga (vioară), clasa  XII-a A

„Sara pe deal”, muzica Vasile Popovici

 

Silvia Păduraru, clasa a XII-a A

„Eminescu”, muzica Doina și Ion Aldea Teodorovici

 

Prof. Andreea Simon

„Ce te legeni, codrule”, muzica Nicolae Bretan

 

Proiectul marchează debutul unui an cultural pe care ni-l dorim dens și bogat în evenimente dedicate reîntâlnirii cu un public numeros, iubitor de cultură autentică.

Evenimentul se va desfășura în Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Parteneri media: Radio România Actualități, EuroTV, Radio România Iași, Radio Moldova, TVR Iași, Deșteptarea.

 

Biroul de presă

Centrul de Cultură „George Apostu”

 

Număr de vizualizări :232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro