Eveniment editorial: ”Részegh Botond – Ten Years 2010-2020”

dec. 2nd, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 3 decembrie 2021, orele 18.00, la Cărturești Carusel din București (str. Lipscani nr. 55), în cadrul expoziției X, Editura Bookart și Editura Fundația pentru Școală lansează volumul ”Részegh Botond – Ten Years 2010-2020”, o apariție editorială care vizează bibliofilia și care prezintă o selecție a seriilor de lucrări realizate în ultimii zece ani de către artistul Részegh Botond, pornind de la ilustrațiile pentru bestseller-ul ”Bursts” de Albert László Barabási (Dutton, 2010, New York) și încheindu-se cu seria de desene minimaliste realizate în timpul carantinei din 2020.Volumul prezintă într-o manieră caleidoscopică diferite repere din practica artistului, prin care putem să urmărim trecerea de la o serie la alta cu focus pe diferitele procese și etape de creație și evoluție artistică în funcție de abordările succesive ale diferitelor tehnici pe parcursul celor zece ani. Textele sunt semnate de Albert- László Barabási, Zsolt Petrányi, istoric de artă și fost director al Kunsthalle Budapesta, în prezent director al departamentului de artă modernă și contemporană al Galeriei Naționale al Ungariei, și Dan Lazea. Designul cărții a fost realizat de către unul dintre cele mai sonore nume europene ale designului de carte, Zalán Péter Salát, de două ori câștigător al premiului German Design Award în 2017 și 2019, respectiv European Design Award 2016. Cartea este o ediție comună a editurilor Fundația Pentru Școală și Bookart.

 

Botond Részegh (n. 1977) este artist plastic. Trăiește și lucrează la Miercurea Ciuc şi este reprezentat de Yi Gallery din New York. Începând din 2011 este directorul artistic al galeriei Új Kriterion (Miercurea Ciuc), iar din 2018 este bursier HAA (Hungarian Academy of Arts).

Botond Részegh a debutat în 2001 prin expoziţia lucrărilor de diplomă la Universitatea de Arte din Bucureşti, urmând numeroase expoziţii personale dintre care amintim: „Desene dintr-o axă îndepărtată” (Muzeul Colecțiilor de Artă din București, 2021), „Anatomia Războiului” (Palatul Mogoșoaia, 2019), „Loss of Soul” (Muzeul de Artă Timişoara, 2018, Atelier 030202, Bucureşti, 2017 şi Muzeul de Artă Arad, 2016), „Nightfall” (GalleryMC New York, ICR Viena, 2015 şi Tranzit House Cluj Napoca, 2014), VOLTANY, Volta Show (New York, 2014) şi Northeastern University (Boston, SUA, 2010). În 2018 a participat alături de Csaba Pléh la un panel talk în cadrul TEDx Danubia.

 

 

Număr de vizualizări :429


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro