”Contemporary Literature Press” lansează ”Metoda Lidia Vianu”

dec. 8th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță publicarea manualului ”Metoda Lidia Vianu”. ”Contemporary Literature Press” lansează de Crăciun un manual pentru studiul limbii engleze. Descărcarea lui este gratuită, așa cum este descărcarea oricărei cărți publicate de CLP. Sperăm ca el să ajungă la copiii, tinerii și adulții din toate colțurile țării. Fiind vorba de un maual cu cheie, el se poate folosi nu numai în orele de clasă, ci și pentru lucrul individual. Pentru a descărca acest manual, care are 7 volume, sunt necesare doar un calculator și o imprimantă. Unealta de căpătâi folosită este traducerea din limba română în limba engleză, pe două coloane alăturate. Manualul se înscrie în tradiția anglisticii românești. El pornește de la ideea că, desigur, este esențial să imităm vorbitorii nativi, dar simpla imitare a unor propoziții neexplicate gramatical este un mod de învățare păgubos, care nu duce prea departe.

Metoda Lidia Vianu include narațiune și personaje hazlii. Acestea facilitează procesul de memorare a situației—lucru foarte important în învățarea unei limbi străine. Profesorul poate pune întrebări, poate discuta datele povestirii, poate cere cursanților să scrie alt final, altă poveste, cu aceleași timpuri, părți de vorbire, sintaxă, etc. Explicațiile teoretice apar numai în câteva scheme practice, care sunt aplicate în toate cele șapte volume. Au fost adăugate sistematic liste de cuvinte, pentru a îmbogăți vocabularul cursantului. Aceste cuvinte se repetă de mai multe ori în întregul manual.
Am refuzat orice imagine și am simplificat grafica paginii la maximum, dând volumelor un aspect de vechi caiet dictando, tocmai pentru ca atenția să se concentreze asupra gândirii. Poate unii se vor distra cu povestirile gramaticale, dar, în primul rând, vor învăța limba engleză nu prin joacă, ci prin gramatica ei, folosindu–și inteligența.
Metoda Lidia Vianu. Smile and Learn! Învățați inteligent. Învățați gramatica, în 7 volume, se lansează oficial pe 21 decembrie 2021, dar volumele pot fi consultate și descărcate din acest moment la următoarele adrese de internet:

Link comun: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-7-volume.html
Volumul 1: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-1.html
Volumul 2: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-2.html
Volumul 3: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-3.html
Volumul 4: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-4.html
Volumul 5: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-5.html
Volumul 6: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-6.html
Volumul 7: https://editura.mttlc.ro/metoda-lidia-vianu-volumul-7.html

Număr de vizualizări :577


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro