Romanul ”Fontana di Trevi” de Gabriela Adameșteanu, a apărut în limba bulgară

nov. 11th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Romanul ”Fontana di Trevi” (Polirom, 2018; ediția a II-a, 2019) de Gabriela Adameșteanu a apărut în Bulgaria, la editura Colibri, în traducerea Rumianei Stanceva, cea care a realizat și versiunile bulgare ale romanelor ”Dimineață pierdută”, ”Drumul egal al fiecărei zile” și ”Provizorat”. ”Fontana di Trevi” urmează să apară și la editura Gallimard, în traducerea lui Nicolas Cavaillès, în anul 2022. Premii obținute de Gabriela Adameşteanu pentru ”Fontana di Trevi”: Premiul PEN România, ediția 2019; Premiul Scriitorul Anului, acordat de Uniunea Scriitorilor din România, ediția 2019; Premiul Cartea de proză a anului 2018, oferit de Uniunea Scriitorilor din România, 2019; Premiul revistei „Observator cultural” pentru proză, ediția 2019; Premiul Radio România Cultural pentru proză, ediţia a XIX-a, 2019; Premiul Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei, ediţia I, 2018. ”Fontana di Trevi” încheie trilogia care o are în centru pe Letiția Branea și în care au mai apărut ”Drumul egal al fiecărei zile” și ”Provizorat”.

Fontana di Trevi reconfirmă că Gabriela Adameşteanu este unul dintre marii scriitori ai României de azi.” (Sanda Cordoş)

Număr de vizualizări :351


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro