La Galeria Senso, o nouă personală by BUZU – On the Top of my Lungs

nov. 5th, 2021 | By | Category: Cronica de cArte

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 18:30, Galeria Senso din București (Calea Victoriei 12C, parter), prin fundația AlegRo și în colaborare cu Galeria Fără Nume, vernisează cea mai nouă personală a Anei Ștefania Andronic (BUZU) – On the Top of my Lungs. Expoziția este curatoriată de  Ana Daniela Sultana. Evenimentul este sponsorizat prin programul BCR George, banking Inteligent.

„Din universul artistic al Anei Ștefania Andronic (BUZU) fac parte personaje fascinante, unele dintre ele aflându-se în ipostaze tulburătoare precum cele la care făcea referire regretatul critic și istoric de artă Doina Păuleanu în probabil unul dintre ultimele sale texte expoziționale, conceput pentru personala lui BUZU, care a avut loc la începutul acestui an la Galeria Senso. Dacă până acum lucrările sale erau populate preponderent de ființe imaginare, în expoziția sa cu titlul „At the Top of my Lungs” din cadrul NAG 2021, BUZU vine cu o abordare extrem de personală și cu o serie de portrete inspirate de persoane reale, pacienți cu afecțiuni pulmonare, pe care a avut ocazia să îi întâlnească în urma unei experiențe post-COVID, la un spital din București. Poveștile medicale sunt țesute în portretistica acestei selecții expoziționale într-o cromatică și un stil grafic caracteristice practicii artistice a lui BUZU, inspirată de celebrele andografii ale tatălui său, de benzi desenate, video gaming și lowbrow art.”, a scris Ana Daniela Sultana.

Expoziția poate fi urmărită live pe Instagram și Facebook în ziua vernisajului. Turul virtual îl puteți viziona pe site-ul galeriei, www.galeriasenso.ro, după data de 14 Noiembrie 2021.

Ana Ștefania Andronic – cunoscută sub pseudonimul  BUZU –  a urmat Liceul „Nicolae Tonitza” și Universitatea de Arte din București, secția Grafică, la clasa profesorului Mircia Dumitrescu, absolvind în 2004. A lucrat câțiva ani ca grafician la companii producătoare de softuri, iar din 2007 s-a dedicat în întregime creației plastice, având mai multe expoziții în țară precum și în Germania, Elveția sau Austria. Este  membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din 2021 este directorul artistic al Galeriei Senso din București.

Număr de vizualizări :451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro