Gala APLER: Premiul EDITURA ANULUI 2020 este decernat editurii CONTEMPORARY LITERATURE PRESS

nov. 17th, 2021 | By | Category: Postcard

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român  și Uniunea Scriitorilor din România anunță că, la Gala Premiilor APLER [Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România], ediția a XXIII–a, PREMIUL EDITURA ANULUI 2020 este decernat editurii CONTEMPORARY LITERATURE PRESS, editura online a Universității din București, director Lidia Vianu.

http://editura.mttlc.ro/

https://www.agentiadecarte.ro/2021/11/gala-premiilor-apler-editia-a-xxiii-a/

Vineri, 19 noiembrie 2021, într–un format on–line, va avea loc cea de–a XXIII–a ediție a Galei Premiilor APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România), cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii. Amfitrionul Galei este prof. univ. dr. Ioan Cristescu, președintele APLER. Juriul este format din prof. univ. dr. Silviu Angelescu (președinte), Maestrul Mircia Dumitrescu și scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Editurii Contemporary Literature Press
a Universității din București,
director Lidia Vianu,
i se decernează
PREMIUL EDITURA ANULUI 2020

 

LIDIA VIANU, poetă, romancieră, critic și translator, este profesor la Universitatea din București, unde predă literatură britanică Modernistă și contemporană, și unde este director al Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan, al editurii Contemporary Literature Press (http://editura.mttlc.ro/) și al revistei online Translation Café. A fost profesor Fulbright la University of California—Berkeley și State University of New York—Binghamton. A publicat peste 20 de volume de critică literară, printre care The AfterMode și T.S. Eliot: An Author for All Seasons. A publicat manuale de predare a limbii engleze, printre care English with a Key și a tradus peste 100 de cărți din și în limba engleză. Printre traduceri se numără și Puntea de Marin Sorescu (împreună cu Adam J. Sorkin), apărută la Bloodaxe books în 2004—câștigătoarea premiului Corneliu M. Popescu pentru traducerea poeziei europene (2005). A publicat atât în România cât și în străinătate: v. Censorship in Romania (Central European University Press, 1997).

Editura a publicat până în prezent peste 450 de volume:
https://editura.mttlc.ro/authors.html

 

Număr de vizualizări :518


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro