Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului

oct. 12th, 2021 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Compania Publică „TeleRadio-Moldova” continuă seria de concerte menite să pună în valoare creaţia compozitorilor români contemporani de pe ambele maluri ale Prutului şi să încurajeze colaborarea dintre artiştii din România şi Republica Moldova. 

Pe data de 15 octombrie 2021, ora 18.00, la Studioul Companiei „Teleradio- Moldova, va avea loc un concert de muzică contemporană în cadrul proiectului multianual „Muzică românească de pe ambele maluri ale Prutului”. Ca şi anul trecut, acest concert se va desfăşura în cadrul Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Noi”, care  se va derula în perioada 12-19 octombrie.

Concertul simfonic va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, dirijor Mihail Agafiţa și pianistul Sorin Petrescu.

În program:

  • Adrian Pop – „Solstițiu”
  • Violeta Dinescu – „Sostakovina”
  • Michail Travalos – Simfonia „Retro”
  • Adrian Iorgulescu – Concert pentru pian și orchestră „Hypostateses”

Intrarea este liberă.

 

 

Număr de vizualizări :276


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro